Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Denk als een rebel

Voor iedereen die anders en slimmer wil werken en denken

Paperback Nederlands 2020 9789024590483
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Volgens de Britse bestsellerauteur Matthew Syed zijn veel vraagstukken te complex geworden om slechts door één persoon te worden opgelost. Of het nu gaat om problemen op ons werk of om de grote uitdagingen die ons als maatschappij bezighouden, zoals obesitas, terrorisme en klimaatsverandering. Daarom pleit hij voor teams van mensen met verschillende mindsets: uitblinkers, buitenstaanders én rebellen. Samen boeken zij de beste resultaten en vinden ze de slimme en innovatieve antwoorden waar de huidige tijd om vraagt.

In zijn inspirerende boek verweeft Syed de allernieuwste inzichten uit de psychologie, economie en antropologie met boeiende voorbeelden uit de praktijk. Van de catastrofale blinde vlek bij de CIA vóór de aanslagen van 9/11 tot de vernieuwende ideeën waarmee het Britse wielrennen Tour de France-winnaars wist te kweken en waarom managers liever klonen aannemen dan dwarsdenkers.

Specificaties

ISBN13:9789024590483
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:336
Druk:1
Verschijningsdatum:6-8-2020
ISSN:

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (3)

interview
Matthew Syed: ‘Diversiteit is meer dan het aankruisen van een hokje’
Jeroen Ansink 10 december 2020 In moderne organisaties zijn mensen met tegendraadse ideeën onmisbaar, schrijft de Britse bedrijfsadviseur Matthew Syed in Denk als een rebel. De wereld is inmiddels zo complex dat gestandaardiseerd denken niet meer werkt. ‘Hoe meer de gezichtspunten in een team uiteenlopen, hoe groter de kans op succes.’
interview
Matthew Syed: ‘Diversiteit is de sleutel tot succes’
Patrick Davidson 11 november 2020 ‘Voor complexe problemen heb je diversiteit nodig binnen je team. Teams met mensen die niet allemaal op dezelfde manier denken. Dat zorgt ervoor dat je de collectieve intelligentie, die we zo vaak niet aanspreken, wel degelijk benut.’ Aldus Matthew Syed die met Denk als een rebel opnieuw een goed boek schreef.
nieuws
Denk als een rebel
Bertrand Weegenaar 6 oktober 2020 Na het lezen van het eerste hoofdstuk bekroop me het gevoel dat titel en inhoud elkaar niet dekken. Denk als een rebel van Matthew Syed geeft de suggestie dat rebelleren een individuele keuze is. En ook een voornamelijk individuele set eigenschappen vereist. Het Robin Hood idee eigenlijk.

Over Matthew Syed

Matthew Syed is columnist van The Times en auteur van diverse bestsellers. Hij schrijft over de wetenschap van succes en de juiste mindset in een snel veranderende wereld. Syed is een invloedrijk spreker en adviseert grote bedrijven als Vodafone, Manchester United, Oxford University en McKinsey.

Andere boeken door Matthew Syed

Inhoudsopgave

Collectieve blindheid 9
Rebellen versus klonen 49
Constructieve meningsverschillen 95
Innovatie 145
Echokamers 195
Bovengemiddeld 231
Het grote geheel 271

Oplossing kruiswoordpuzzel 304
Dankbetuiging 305
Copyrightverantwoording 308
Noten 309
Register 325

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Denk als een rebel