Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Beslissen in één seconde

En wat je nog meer van een scheidsrechter kunt leren

Paperback Nederlands 2021 9789044648485
Nog niet verschenen, verwacht op 29‑10‑2021

Samenvatting

Goede én slechte beslissingen van scheidsrechters worden eerlijk, open hartig en zelfkritisch verklaard door een arbitragekenner en ervarings deskundige. De rode kaart van Zidane in zijn afscheidswedstrijd, de teleurstellende laatste WK-finale van Nederland, een corrupte Duitse scheidsrechter en een opvallend goede vrouwelijke scheidsrechter komen voorbij.

Wedstrijden worden op een originele manier bekeken en geven een verrassende blik op voetbal. Kan een scheidsrechter eigenlijk wel onafhankelijk zijn? Worden Ajax en PSV inderdaad bevoordeeld? Hoe kun je in één seconde complexe beslis singen nemen en wat doe je als je weet dat je een fout hebt gemaakt? Hoe voelt het om een speler weg te sturen, of de zondebok te zijn? Verhalen over topscheidsrechters worden afgewisseld met indringende persoonlijke ervaringen op amateurvelden.

Wie dit boek leest kijkt nooit meer op dezelfde manier naar een wedstrijd. Er wordt een brug geslagen tussen voetbal en self-learning, waarbij de regels op het veld de aanleiding vormen om iets over jezelf te leren. Het boek bevat universele thema’s als twijfel, concentratie, samenwerking en gezag. Het laat zien dat in een microwereld zoals arbitrage, met eigen wetten en ongeschreven regels, allerlei levenslessen verscholen zitten.

Specificaties

ISBN13:9789044648485
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:264
Uitgever:Prometheus
Druk:1
Verschijningsdatum:29-10-2021
Hoofdrubriek:Leiderschap

Over Lucas Verweij

Lucas Verweij is hoofd van de docentenopleiding van Artez, hoge school voor de kunsten. Sinds 2004 fluit hij voor de Duitse voetbalbond in de Kreisliga en de Bezirksliga in Berlijn en is hij assistent in de Landesliga. Hij floot daarvoor ongeveer vijf jaar voor de KNVB in district West 2 (Rotterdam en Den Haag), waar hij nu af en toe nog als verenigingsscheidsrechter fluit.

Andere boeken door Lucas Verweij

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Beslissen in één seconde