Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

FLOW: De stoïcijnse mindset voor een rijkelijk stromend leven

10 lessen om soepel koers te houden in je leven

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2023 9789493213432
Voormalig top 100Totaal 12 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Eén ding is zeker, zeggen de stoïcijnse filosofen: een rimpelloos leven bestaat niet. Je weet dat je vroeg of laat te maken krijgt met tegenslag. En dan gaat het erom dat je als een surfer op de golven meebeweegt. Want hoe hoger de golven, hoe mooier de ervaring.

Mark Tuitert is olympisch kampioen, succesvol ondernemer en bestsellerauteur van DRIVE. In FLOW laat hij zien hoe je met de stoïcijnse mindset de uitdagingen van het leven aangaat. Zo blijf je trouw aan jezelf, houd je oog voor anderen, en kun je onder alle omstandigheden soepel koers houden.

De tien praktische lessen in FLOW helpen je om:
- De beste versie van jezelf te zijn, ook in slechte tijden
- Keuzes te maken en met vertrouwen het leven aan te gaan
- Je persoonlijke levensfilosofie vorm te geven

Zo train je de stoïcijnse mindset voor een rijkelijk stromend leven.

Specificaties

ISBN13:9789493213432
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:191
Druk:1
Verschijningsdatum:26-5-2023
ISSN:

Expertrecensies (3)

recensie
FLOW - Leren hoe je onder druk kunt presteren en gelukkig blijft
Rudy Kor | 13 juli 2023
Voor Mark Tuitert staat stoïcijnse levensflow voor het streven naar een rijkelijk stromend leven waarin je trouw aan jezelf blijft en goed zorgt voor anderen. En dat ondanks alle onzekerheden en tegenslagen die je onvermijdelijk tegenkomt. Volgens Tuitert helpt de stoïcijnse mindset hem om het beste uit zichzelf te halen, om beter te presteren onder druk en om een betere relatie met mensen om hem heen te krijgen.
Lees verder
recensie
FLOW - ‘Mooi leesbaar boek, met praktische toelichting en tips’
Jan Hoogstra | 4 juli 2023
Hoe kun je nou een levensstijl ontwikkelen waarbij je in een flow komt? Mark Tuitert beschrijft in zijn boek ‘FLOW’ de stoïcijnse mindset. Of zoals de ondertitel zegt: ‘de stoïcijnse mindset voor een rijkelijk stromend leven’. Aan de hand van 10 lessen legt hij deze mindset uit. 
Lees verder
recensie
Flow - ‘Een parel’
Hendrika Willemse-Vreugdenhil | 21 juni 2023
Vroeg of laat krijgen we allemaal te maken met tegenslag in ons leven. In ‘Flow’ leert Mark Tuitert je in 10 praktische lessen om een sterke mindset te ontwikkelen en om te surfen op de golfen die het leven ons brengt.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (3)

achtergrond
De lokroep van de praktische filosofie
Paul Groothengel 4 maart 2024 Filosofie is hot, ook in managementliteratuur. Maar wat is de rol en het belang van filosofie voor managers en medewerkers? Welke boeken inspireren? Een rondgang langs Stoïcijnse kalmte, Socratische vragenstellers, zinloze markttirannen en andere denkers. Voorlopige conclusies: Wees blij dat het leven (geen?) zin heeft. Filosofie beoefenen kan leiden tot mentale fitheid. En met goede vragen verdrijf je de oppervlakkigheid. 
achtergrond
Uitstelgedrag. Afwijking? En hoe kom ik er vanaf?
Bertrand Weegenaar 21 december 2023 Ik ben Bertrand. En ik lijd aan uitstelgedrag. Dit artikel is daar een voorbeeld van. Het onderwerp spookt al maanden door mijn hoofd. Na een hoop lezen en studeren in het voorjaar moest de grootste schrijfslag in augustus plaats gaan vinden. En toen in september. Ik vroeg en kreeg nog één nummer uitstel en …
podcast
De cirkel van invloed komt uit de stoïcijnse filosofie
Karin de Zwaan 1 juni 2023 Mark Tuitert won in 2010 olympisch goud op de 1.500 meter schaatsen mede dankzij de principes van stoïcijnse filosofen. Deze principes hebben hem geleerd het hoofd te bieden aan de immense druk van topsport en de grote uitdagingen in zijn privé leven. Met zijn boeken 'Drive' en 'Flow' brengt hij deze filosofie naar het nu.

Over Mark Tuitert

Mark Tuitert stond te boek als het grootste schaatstalent ter wereld, maar valpartijen, ziekte en persoonlijke worstelingen voorkwamen een glansrijke weg naar de top. Na het winnen van Olympisch goud in Vancouver en deelname aan de Spelen in Sochi in 2014, besloot Mark zijn talenten op ander gebied te ontwikkelen. Zo is hij co-founder van First Energy Gum, produceert zijn eigen ‘Drive Podcast’ (60.000 luisteraars per maand), en veelgevraagd spreker en coach. Mark Tuitert heeft een inspirerend verhaal dat hij op openhartige wijze vertelt. Hij kan als geen ander een duidelijke verbinding leggen tussen topsport en ondernemen. Hoe ga je om met tegenslag? Hoe haal jij het beste uit jezelf?

Andere boeken door Mark Tuitert

Inhoudsopgave

10 lessen om altijd soepel koers te houden
1 TEGENSLAGEN
Kies je eigen houding 15
2 OORDELEN
Blijf de juiste vragen stellen 33
3 WINNEN
Focus op het proces 51
4 TEAMBELANG
Maak je wereld groter 71
5 HET LOT
Speel je rol met verve 89
6 DE DOOD
Leef met het einde in zicht 105
7 GELUK
Plaats geluk in het nu, niet in de toekomst 121
8 KOMPAS
Ontdek de missie die bij je past 139
9 KARAKTER
Laat je niet leiden door je ego 157
10 DADEN
Laat je leven stromen 175

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        FLOW: De stoïcijnse mindset voor een rijkelijk stromend leven