Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Over grenzen

Een leven tussen wetenschap, beleid en grenzen

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2023 9789044652987
Direct te downloaden

Samenvatting

In het Nederlandse taalgebied schrijven hoogleraren praktisch nooit hun memoires. Maar na een buitengewoon veelzijdige loopbaan en als man van de (academische) theorie en de (politionele en criminologische) praktijk vormt Cyrille Fijnaut een zeer welkome en leerrijke uitzondering op de regel.

In 'Over grenzen' biedt hij een indringend en onthullend inzicht in zijn lange en unieke loopbaan op het kruispunt van wetenschap, beleid en actie in België en Nederland. Onder heel veel meer komen geruchtmakende en nog steeds actuele kwesties langs, zoals de georganiseerde misdaad, de veiligheid en beveiliging van Pim Fortuyn en het onderzoek naar de ‘bende van Nijvel’, die nog altijd de gemoederen bezighouden.

Daarnaast laat hij duidelijk zien welke strijd moet worden geleverd om in de Lage Landen een academische loopbaan te ontplooien. Openhartig deelt hij de zeer uiteenlopende ervaringen die hij heeft opgedaan tijdens zijn lange carrière met het geven van colleges, het besturen van universiteiten, het verrichten van velerlei onderzoeken en het verlenen van diensten aan talrijke instellingen en verenigingen. Een boek ter lering en vermaak, dus.

Cyrille Fijnaut is een nationaal en internationaal vermaard wetenschapper op het vlak van criminologie en strafrecht. Hij heeft regelmatig zijn stem doen horen in het publieke debat in binnen- en buitenland en heeft zitting gehad in diverse parlementaire en statelijke onderzoek- en adviescommissies. Hij is onder meer benoemd tot ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw en commandeur in de Belgische Kroonorde.

Specificaties

ISBN13:9789044652987
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:656
Uitgever:Prometheus
Druk:1
Verschijningsdatum:6-2-2023
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Cyrille Fijnaut

Cyrille Fijnaut is hoogleraar internationaal strafrecht en rechtsvergelijking aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Tilburg. In de voorbije decennia verrichtte hij enerzijds onderzoek naar georganiseerde criminaliteit, terrorisme en (sociale) onveiligheid en anderzijds naar de organisatie en werking van politie en justitie in de Benelux en de politie- en justitiesamenwerking in Europa. De Universiteit Gent reikt op 10 december 2009 een institutioneel eredoctoraat uit aan Cyrille Fijnaut. Het eredoctoraat is een waardering voor de maatschappelijke impact van het werk van professor Fijnaut en de geregelde en intense samenwerkingsverbanden met de UGent, in het bijzonder in de vakgebieden criminologie en strafrecht en in het domein van de geschiedenis van het recht.

Andere boeken door Cyrille Fijnaut

Inhoudsopgave

Woord vooraf

1 Kind van verschillende werelden
2 Op het Rijksinstituut tot Opleiding van Hogere Politieambtenaren
3 Heen en weer tussen Tilburg en Leuven
4 Voor de tweede keer naar Leuven
5 De heel andere wereld van Den Haag
6 De heftige tijd op Campus Woudestein
7 Drukke jaren op verschillende fronten
8 In de politiek vuurlinie, in Belgie en in Nederland
9 Terug in Tilburg: een conglomeraat van onderzoeken en acties
10 Vier keer Basso Continuo
11 Op weg naar het einde

Selectieve bibliografie
Personenregister

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Over grenzen