Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789047002239. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.

Een compleet nieuw brein

Waarom onze creatieve kant de toekomst heeft

Paperback Nederlands 2015 9789047008675
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Advocaat, accountant, computerprogrammeur – dat moesten we van onze ouders worden. Maar ze hadden ongelijk, de toekomst is aan een heel ander soort individu, aan een andere manier van denken. De dominantie van de linkerhersenhelft – van het verstand, de logica en het analytisch vermogen – maakt plaats voor een nieuwe wereld waarin de kwaliteiten van de rechterhersenhelft – creativiteit, gevoel en intuïtie – overheersen. Dat betoogt Daniel H. Pink, die de twee hersenhelften gebruikt als metafoor voor de ontwikkelingen van onze tijd.

In 'Een compleet nieuw brein' vertelt Daniel H. Pink precies welke zes vaardigheden je moet ontwikkelen om in de toekomst succesvol te zijn. Aan de hand van praktische oefeningen, afkomstig van experts over de hele wereld, helpt hij je deze vaardigheden aan te scherpen. Dit boek zal je kijk op de wereld voorgoed veranderen.

Specificaties

ISBN13:9789047008675
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:224
Druk:6
Verschijningsdatum:23-8-2017
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Expertrecensies (2)

Een compleet nieuw brein
Peter de Roode | 24 november 2009
De voormalige speechschrijver van Al Gore mocht onlangs bij Oprah Winfrey zijn verhaal doen over zijn nieuwe boek. Critici zullen dan snel beweren dat hij geluk heeft omdat zijn boek de interesse heeft van één van de meest invloedrijke vrouwen ter wereld. En zeker: het helpt als Winfrey 4.500 boeken van Daniel Pink bestelt en die uitdeelt onder Harvard-studenten. Maar Pink heeft niet alleen geluk, hij heeft wel degelijk iets te melden in 'Een compleet nieuw brein' en doet dat op een zeer aangename wijze.
Lees verder
Een compleet nieuw brein
Carla Verwijs | 29 juli 2009
Bent u programmeur, advocaat of controller? En u dacht dat uw kennis en vaardigheden essentieel zijn in deze samenleving? Wen er maar vast aan: uw glorieuze dagen zijn voorbij. In de toekomst zijn het de mensen die hun rechterhersenhelft gebruiken die het gaan maken; de creatievelingen onder ons. Tenminste, dat is de boodschap van Daniel Pink in 'Een compleet nieuw brein'.
Lees verder

Lezersrecensies

3.9 van de 5
19 stemmen
8
7
0
3
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

nieuws
De creatieve rechterhersenhelft
Ger Post 26 augustus 2013 Vroegah. Toen was nog duidelijk wat links was (PvdA, groene zeep en arbeiders), en wat rechts (VVD, blauwe stropdas en ondernemers). Ook in het brein. Zo zorgde een dominante linkerkant voor een wiskundeknobbel en oog voor detail, want daar ‘zat’ logica en analytisch denken. Had iemand een sterk ontwikkelde rechterkant, dan kon je hem of haar het beste zo snel mogelijk kleurpotloden geven, want dan was die persoon creatief. Die mensen zien ‘het grote plaatje’ en kunnen goed ‘abstract denken’.

Over Daniel Pink

Daniel H. Pink is bestsellerauteur en geeft les over economische hervormingen en het veranderende arbeidsklimaat aan organisaties en universiteiten over de hele wereld. Hij heeft in Tokyo de manga-industrie bestudeerd. Pink wordt beschouwd als een van de origineelste denkers over organisatie, management, leiderschap en 'psychologie op de werkvloer'.

Andere boeken door Daniel Pink

Inhoudsopgave

Introductie

Deel 1: Het Conceptuele Tijdperk
1. De opkomst van het rechter brein
2. Overvloed, Azië en automatisering
3. High concept, high touch

Deel 2: De zes zintuigen
Kennismaking met de zes zintuigen
4. Design
5. Verhaal
6. Symfonie
7. Empathie
8. Spel
9. Zingeving

Nawoord
Noten
Dankwoord
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Een compleet nieuw brein