Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Het Rijnland praktijkboekje

Hoe maak je een Rijnlandse organisatie?

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2012 9789047005940
10
Voormalig top 10Totaal 153 dagen
EvergreenTotaal 819 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

In een Rijnlands bedrijf is weinig hiërarchie, de staf is dienend in plaats van sturend, het leiderschap is gericht op het bevorderen van autonomie en vakmanschap. Niet de aandeelhouder komt op de eerste plaats, maar de professional op de werkvloer. Het is een bedrijf waar je trots op kunt zijn en waar vaklieden met plezier werken.

Dit logische vervolg op het succesvolle 'Rijnlandboekje' beschrijft hoe u uw eigen organisatie Rijnlands kunt inrichten, met mooie voorbeelden uit onder meer onderwijs, bedrijfsleven en zorg.

Specificaties

ISBN13:9789047005940
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:127
Druk:1
Verschijningsdatum:23-1-2013
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Het Rijnland praktijkboekje
Carla Derijck | 13 maart 2013
De auteurs pleitten in 'Het Rijnland praktijkboekje' voor een Nederland dat wordt aangeduid als een typisch 'Rijnlands land'. Een land waar vakmanschap, verbinding en vertrouwen opnieuw als leidende principes gelden. Daarmee stellen zij de belangen van de stakeholders (belanghebbenden) voorop in plaats van die van de shareholders (de aandeelhouders). Aan de hand van een zestal bouwstenen leren zij ons hoe deze Rijnlandse organisatie te bouwen.
Lees verder

Lezersrecensies

4.4 van de 5
5 stemmen
3
1
1
0
0

Over Jaap Peters

Jaap Peters (bedrijfskundige) is auteur van de bestseller Intensieve menshouderij, veelgevraagd spreker over Rijnlands organiseren en organisatie-activist bij DeLimes organisatieontwikkeling. Hij is initiatiefnemer en medeoprichter van het kwartaalmagazine Slow Management.

Andere boeken door Jaap Peters

Over Mathieu Weggeman

Prof.dr.ir. M.C.D.P. Weggeman is hoogleraar Organisatiekunde, in het bijzonder Innovatie Management aan de Faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences van de Technische Universiteit Eindhoven (www.tue.nl). Daarnaast is hij strategic associate van Squarewise, Amsterdam (www.squarewise.com) en voert hij een eigen praktijk als bestuursadviseur. In zijn adviespraktijk houdt Weggeman zich onder meer bezig met het ontwerpen van de inrichting en besturing van professionele organisaties, het faciliteren van een innovatie- en kennisvriendelijke cultuur, de productiviteit van Werknemer 2.0 en het stimuleren van de esthetiek van werkprocessen. Mathieu Weggeman is ingenieur, hoogleraar organisatiekunde aan de TU/e, bestuursadviseur, lid van de Raad voor Cultuur, van de RvT van Buurtzorg Nederland en van de RvC van Brainport Development in Eindhoven.

Andere boeken door Mathieu Weggeman

Inhoudsopgave

I. Rijnlands herkennen in de dagelijkse praktijk
II. Het in elkaar zetten van een Rijnlandse organisatie
III. Veranderen naar Rijnland-Europees
IV. Rijnlandse praktijkvoorbeelden
-De Rijnlandse thuiszorg
-De Rijnlandse gemeente
-De Rijnlandse school
-De Rijnlandse politie
-Het Rijnlandse 'mittelständische' bedrijf
-Rijnlands, Ajax en Cruijff
-Rijnlands toezicjht
-De Rijnlandse ondernemingsraad

Mini epiloog

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het Rijnland praktijkboekje