Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De motivatieparadox

Ontdek de kracht van motivatie in je organisatie

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2022 9789047015833
Direct te downloaden

Samenvatting

Gemotiveerde medewerkers zorgen voor meer verbondenheid en betere resultaten. Alwin Sixma laat zien hoe je van motivatie een professionele topprioriteit kunt maken.

Maak van motivatie een professionele topprioriteit

In 'De motivatieparadox' breekt organisatieadviseur Alwin Sixma een lans voor motivatie als kracht en zet hij ons op een verrassende manier aan het denken over wat we nu écht belangrijk vinden in ons werk.

Motivatie is een van de belangrijkste, maar tegelijk een van de meest onbegrepen en verwaarloosde onderwerpen op de werkvloer. We vinden het lastig om erover te praten; het laat zich nu eenmaal niet vangen in targets en tabellen. Toch zijn we het er allemaal over eens dat gedreven mensen de beste resultaten bereiken. Deze tegenstelling – motivatie heel belangrijk vinden maar het in de praktijk verwaarlozen – is wat Alwin Sixma de motivatieparadox noemt.

Motivatie zou volgens hem een professionele topprioriteit moeten zijn waar organisaties actief op sturen. Aan de hand van veel praktische voorbeelden legt hij uit wat motivatie kan betekenen voor jou, je team en je organisatie, en biedt hij een methode waarmee je het leert inzetten. Verplichte kost voor iedere professional die echt ruimte wil geven aan motivatie.

De motivatieparadox helpt je om je diep te verbinden met wie je bent en waar je echt voor staat, en in aandachtige samenwerking vorm te geven aan waardevol resultaat. Alwin brengt humor, inzicht, ervaring en rijke verhalen die je prikkelen om doelen die echt bij je passen serieus te nemen. – Hylke Faber, internationaal leiderschapscoach en auteur van Tem de krokodil

Specificaties

ISBN13:9789047015833
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:256
Druk:1
Verschijningsdatum:17-3-2022
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
De Motivatieparadox - ‘Een doortimmerd boek’
Teun van Aken | 1 juli 2022
Wij vinden motivatie belangrijk, hebben er de mond vol van, maar in de praktijk komt daar weinig van terecht. Motivatie is een van de belangrijkste, maar tegelijk een van de meest verwaarloosde onderwerpen van deze tijd. Volgens Alwin Sixma een paradox van jewelste. Hij schreef er een boek over: ‘De Motivatieparadox’.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Interviews en artikelen (2)

interview
Motivatie kan een enorme kracht voor jou, je team en je organisatie zijn
Peter Spijker 25 mei 2022 Organisatieadviseur Alwin Sixma vindt het paradoxaal om motivatie belangrijk te vinden en het in de praktijk te verwaarlozen. In zijn boek De Motivatieparadox laat hij overtuigend zien dat motivatie veel ingewikkelder is dan we denken. Maar ook dat het een sterke kracht is en daarom cruciaal voor succesvol werken en organisatieontwikkeling. 
preview
De motivatieparadox - Ontdek de kracht van motivatie in je organisatie
Alwin Sixma 15 maart 2022 In 'De motivatieparadox' breekt organisatieadviseur Alwin Sixma een lans voor motivatie als kracht en zet hij ons op een verrassende manier aan het denken over wat we nu écht belangrijk vinden in ons werk. In dit artikel vertelt hij waarom hij zijn boek schreef.

Over Alwin Sixma

Alwin Sixma is creatief adviseur, spreker en schrijver. Hij studeerde praktische filosofie. Met zijn bedrijf Strategiesmid verbindt hij complexe vraagstukken met ambachtelijk onderbouwde oplossingen. Geen wollig gedoe, maar wel denken alvorens te doen en al doende blijven denken. Hij is getrouwd, vader van drie kinderen en woont in Fryslân.

Andere boeken door Alwin Sixma

Inhoudsopgave

Inleiding 11

Deel 1 – Motivatie onder de loep 27
1. Wat is motivatie en waarom is ze belangrijk? 29
2. Wat motivatie voor je kan doen 43
3. Motivatie in de praktijk: drie problemen 73
4. Motivatiemythen: dieper in de motivatieparadox 95
5. De drie niveaus van motivatie op het werk 117

Deel 2 – Aan de slag met motivatie 135
6. Motivatie bespreekbaar maken 137
7. Aan de slag met persoonlijke motivatie 159
8. Aan de slag met motivatie in je team of organisatie 177
9. Onderhoud: klim regelmatig uit de kano 197
10. Twee voorbeelden 215

Nawoord 247
Bedankjes 249
Noten 251

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De motivatieparadox