Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het plein en de toren

Verborgen netwerken uit de geschiedenis

Paperback Nederlands 2020 9789048857579
Verkooppositie 5098Hoogste positie: 5098
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

In Het plein en de toren laat Niall Ferguson zien dat netwerken zo oud zijn als de geschiedenis. Het centrum van bijna alle oude steden vertoont eenzelfde structuur: een groot plein waar het volk zich verzamelde en een toren van waaruit de elite heerste. De strijd tussen deze twee groepen is door de geschiedenis heen een veldslag van netwerken geweest. Gilden, families, broederschappen, clans - wie kent wie, wie werkt samen met wie? Soms lag de macht bij de toren, soms bij het plein. Van de drukkers en priesters die de Reformatie hebben vormgegeven tot de vrijmetselaars die de Amerikaanse revolutie hebben geleid, het waren netwerken die de gevestigde orde van pausen en koningen verstoorden.
Het plein en de toren is een eerbetoon aan de talloze manieren waarop de strijd tussen rivaliserende netwerken de loop van de geschiedenis heeft bepaald.

Specificaties

ISBN13:9789048857579
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:640
Druk:1
Verschijningsdatum:2-4-2020
ISSN:

Expertrecensies (1)

Het plein en de toren - 'Verhelderende inzichten'
Freija van Duijne | 27 juli 2020
Geen tijdperk lijkt meer genetwerkt als het onze. Via sociale media is zo'n beetje iedereen aan iedereen gelinkt, via een complex web van netwerken en sub-netwerken. Onze bubbels waarin denkbeelden worden rondgepompt, zijn afgestemd op onze persoonlijke geschiedenis. 
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Niall Ferguson

Niall Ferguson is one of Britain's most renowned historians. He is Laurence A. Tisch Professor of History at Harvard University, a Senior Research fellow of Jesus College, Oxford University, and a Senior Fellow of the Hoover Institution, Stanford University.

Andere boeken door Niall Ferguson

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het plein en de toren