Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Handboek financiële functie en control bij gemeenten en provincies

Gebonden Nederlands 2024 9789055163557
Verkooppositie 226Hoogste positie: 203
Nog niet verschenen, verwacht op 08‑07‑2024
57,75

Samenvatting

Bij de gemeentelijke en provinciale financiën en de invulling van de controlfunctie is balans erg belangrijk. Decentralisatie van taken zorgt voor een forse druk op de begroting. Effectieve control vraagt om een organisatie die op diverse terreinen in control is. Het 'Handboek financiële functie en control bij gemeenten en provincies' verschaft inzicht in de financiën van gemeenten en provincies en diverse aspecten die samenhangen met control.

Het handboek is onontbeerlijk voor (toekomstige) ambtenaren die deskundig zijn op het gebied van financiën en control. Het boek bevat relevante wettelijke regelingen en praktische vertalingen daarvan. Die praktijk blijkt in veel gevallen weerbarstiger te zijn dan de theorie. Dat komt vooral door de veelheid aan regelgeving op rijks-, ministerieel en lokaal niveau. Het gaat daarom niet in de eerste plaats om de cijfers, maar om wat die cijfers voorstellen of waar ze voor staan. Het gaat dus vooral om het verhaal en de toelichting achter de cijfers.

In deze vierde uitgave wordt ingegaan op de gevolgen van de vernieuwing van het Besluit begroting en verantwoording provincies en gemeenten (BBV), en worden de recente ontwikkelingen op het gebied van planning-en-controldocumenten besproken. Daarnaast is er een goed evenwicht tussen de informatie over beleid, control en financiën. Tot slot wordt er ingegaan op de psychologie van planning en control.

Specificaties

ISBN13:9789055163557
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:500
Druk:5
Verschijningsdatum:8-7-2024
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek financiële functie en control bij gemeenten en provincies