Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De projectsaboteur

Over het voorkomen van succes

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2007 9789055949021
Voormalig top 100Totaal 31 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Ieder project heeft tegenstanders die het project manipuleren zodat het resultaat ze beter past. Een naïeve gedachte? Welnee! Mensen hebben de neiging om de waarheid naar hun hand te zetten om daarmee hun eigenbelang te dienen: meer macht, meer inkomen, meer aanzien. Een mooi bewijs is de kredietcrisis; uit eigenbelang worden gegevens gemanipuleerd, worden zaken mooier voorgesteld dan ze zijn, en budgetten bewust verkeerd opgesteld.

Dit alles met als doel om besluitvormingsprocessen te beïnvloeden. Ondanks dat het veel voorkomt, was er tot nu toe maar weinig aandacht voor het saboteren en manipuleren van projecten. Toch gaan er jaarlijks miljoenen euro's verloren door projectsabotage. Als er meer aandacht voor de motieven en de werkwijze van projectsaboteurs komt, zal dit leiden tot grote besparingen en betere projectresultaten.

Dit boek geeft vanuit het perspectief van de projectsaboteur inzicht in zijn motieven en biedt hem het gereedschap om een project efficiënt en professioneel te manipuleren. Het laat zien hoe je de waarheid manipuleert en wat de invloed daarvan is op het projectverloop. Natuurlijk met de achterliggende gedachte dat je zo de saboteurs kunt herkennen en bestrijden!

Specificaties

ISBN13:9789055949021
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:114
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:4-1-2012
Hoofdrubriek:Projectmanagement
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
De projectsaboteur
Projectleider-Worden.nl | 3 maart 2010
'Het is tijd de projectsaboteurs te voorzien van het juiste gereedschap: een boek dat uitlegt hoe je een project kunt manipuleren en vernietigen.' Een prikkelend en veelbelovend voorwoord van Jeroen Gietema en Dion Kotteman in hun boek 'De projectsaboteur'. Een volgens hen leerzaam boek voor zowel de projectsaboteur, als projectleider om zich te wapenen tegen de saboteurs en hun ondermijnend gedrag. En dat klopt, zij het dat de erkenning en waardering afhankelijk zijn van het aantal ervaringsjaren van de lezer. De ervaren projectleider waardeert dit boek direct. De onervaren projectleider waardeert het in de komende tien jaar van zijn carrière steeds meer.
Lees verder
recensie
De projectsaboteur. U bent gewaarschuwd!
Ronald Buitenhuis | 23 februari 2009
Lijfsbehoud is het dominante motief voor de saboteur. Dat concluderen Jeroen Gietema en Dion Kotteman in hun boek De projectsaboteur. Lijfsbehoud zal in deze tijden van economische crisis eerder regelmaat dan uitzondering worden. Reden te meer om de gereedschapskist in dit boekwerkje snel uit te pakken.
Lees verder

Lezersrecensies

3.3 van de 5
13 stemmen
3
3
3
3
1

Interviews en artikelen (1)

nieuws
Much ado about de Zuidas
Pierre de Winter 17 september 2008 De Amsterdamse Zuidas, het prestigieuze vastgoedproject aan de zuidelijke ringweg van de stad, ligt onder vuur. Aan project-auteur Jeroen Gietema de vraag of dat terecht is.

Over Jeroen Gietema

Jeroen Gietema heeft ruim 35 jaar ervaring met het uitvoeren, begeleiden en besturen van IT en veranderprojecten. Hij begon zijn carrière bij Volmac. Na het samengaan van Cap en Volmac werkte hij als divisiekwaliteitsmanager en heeft hij de functie van Deputy Area Quality Manager ingevuld. Sinds 1997 werkte hij als zelfstandig professional. Hij is medeoprichter en directeur geweest van een organisatie voor zelfstandige consultants en heeft diverse interim-functies bekleed op het gebied van project-, programma- en kwaliteitsmanagement. Hij deed HTS Technische Computerkunde en Bedrijfskunde aan het IBO. Momenteel is hij programmamanager bij een grote financiële instelling.

Andere boeken door Jeroen Gietema

Over Dion Kotteman

Dion is partner bij Grey Matter Matters. Hij was lid van de Raad van Commissarissen van een verzekeringsbedrijf en lid van de Computable Award jury. Hij was Rijks CIO en Algemeen Directeur van de Rijksauditdienst. Hij geeft les aan Nyenrode Business universiteit en werkt samen met The Academy of Information and Management.

Andere boeken door Dion Kotteman

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. De projectsaboteur
2. Gebruik CRIME I als wapen tegen PRINCE II
3. Saboteer de bureaucratische machine van het project
4. De saboterende opdrachtgever
5. De saboterende projectmanager
6. De saboterende gebruiker
7. De saboterende specialist
8. Het saboterende lid van de or
9. De criminele samenzwering
10. Crimineel slotakkoord

Bijlage a: Literatuur
Bijlage b: 'Piramide van Maslow' en de motieven van de projectsaboteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De projectsaboteur