Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De projectsaboteur

Over het voorkomen van succes

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2007 9789055949021
Direct te downloaden

Samenvatting

Ieder project heeft tegenstanders die het project manipuleren zodat het resultaat ze beter past. Een naïeve gedachte? Welnee! Mensen hebben de neiging om de waarheid naar hun hand te zetten om daarmee hun eigenbelang te dienen: meer macht, meer inkomen, meer aanzien. Een mooi bewijs is de kredietcrisis; uit eigenbelang worden gegevens gemanipuleerd, worden zaken mooier voorgesteld dan ze zijn, en budgetten bewust verkeerd opgesteld.

Dit alles met als doel om besluitvormingsprocessen te beïnvloeden. Ondanks dat het veel voorkomt, was er tot nu toe maar weinig aandacht voor het saboteren en manipuleren van projecten. Toch gaan er jaarlijks miljoenen euro's verloren door projectsabotage. Als er meer aandacht voor de motieven en de werkwijze van projectsaboteurs komt, zal dit leiden tot grote besparingen en betere projectresultaten.

Dit boek geeft vanuit het perspectief van de projectsaboteur inzicht in zijn motieven en biedt hem het gereedschap om een project efficiënt en professioneel te manipuleren. Het laat zien hoe je de waarheid manipuleert en wat de invloed daarvan is op het projectverloop. Natuurlijk met de achterliggende gedachte dat je zo de saboteurs kunt herkennen en bestrijden!

Specificaties

ISBN13:9789055949021
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:114
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:4-1-2012
Hoofdrubriek:Projectmanagement

Expertrecensies (2)

Projectleider-Worden.nl | 3 maart 2010
'Het is tijd de projectsaboteurs te voorzien van het juiste gereedschap: een boek dat uitlegt hoe je een project kunt manipuleren en vernietigen.' Een prikkelend en veelbelovend voorwoord van Jeroen Gietema en Dion Kotteman in hun boek 'De projectsaboteur'.Lees verder
De projectsaboteur. U bent gewaarschuwd!
Ronald Buitenhuis | 23 februari 2009
Lijfsbehoud is het dominante motief voor de saboteur. Dat concluderen Jeroen Gietema en Dion Kotteman in hun boek De projectsaboteur. Lijfsbehoud zal in deze tijden van economische crisis eerder regelmaat dan uitzondering worden. Reden te meer om de gereedschapskist in dit boekwerkje snel uit te pakken.Lees verder

Lezersrecensies

3.3 van de 5
13 stemmen
3
3
3
3
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

Dion Kotteman en Jeroen Gietema over projectsabotage
Ronald Buitenhuis 27 maart 2009
Much ado about de Zuidas
Pierre de Winter 17 september 2008

Over Jeroen Gietema

Jeroen Gietema heeft ruim twintig jaar projectervaring op het gebied van de informatietechnologie. Sedert 1997 opereert hij als zelfstandig organisatieadviseur, project- en programmamanager. Gietema leidde automatiseringsprojecten, voerde kwaliteitsmanagement en interim-management uit. Hij heeft zijn ervaring opgebouwd bij de overheid, in de industriële, logistieke en de financiële sector. Hij heeft zijn bedrijfskundige opleiding bij het IBO gevolgd.

Andere boeken door Jeroen Gietema

Over Dion Kotteman

Dion Kotteman runt een eigen adviespraktijk op het gebied van IT strategie. Hij schrijft vaker een boekje (De projectsaboteur, De projectsaboteur en PRINCE2, Ga toch leidinggeven!) en geeft les aan Nyenrode business universiteit. Hij is lid van de Raad van Commissarissen van een verzekeringsbedrijf en lid van de Computable Award jury. Hij was Rijks CIO en Algemeen Directeur van de Rijksauditdienst.

Andere boeken door Dion Kotteman

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. De projectsaboteur
2. Gebruik CRIME I als wapen tegen PRINCE II
3. Saboteer de bureaucratische machine van het project
4. De saboterende opdrachtgever
5. De saboterende projectmanager
6. De saboterende gebruiker
7. De saboterende specialist
8. Het saboterende lid van de or
9. De criminele samenzwering
10. Crimineel slotakkoord

Bijlage a: Literatuur
Bijlage b: 'Piramide van Maslow' en de motieven van de projectsaboteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De projectsaboteur