Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De projectsaboteur

Het geheime handboek voor de projectsaboteur

Paperback Nederlands 2023 9789089656889
Nog niet verschenen, verwacht op 25‑07‑2023
24,99

Samenvatting

Elk project heeft tegenstanders. Iedereen kent ze, mensen die er om de één of andere reden belang bij hebben een project te laten mislukken. Maar dat mensen bewust je project willen laten mislukken wordt vaak ontkend. Toch bestaan er Saboteurs. De ene projectsaboteur is ervan overtuigd dat het project slecht is voor het bedrijf. De andere beschouwt het falen van het project als de mogelijkheid om zijn carrière een boost te geven. Een derde probeert zo een kritische collega door de achterdeur laten verdwijnen, en weer een ander wil koste wat kost voorkomen dat zij haar baan verliest.

Deze tegenstanders zijn vaak amateurs, ze doen maar wat. Weten ze hoe je de aanval op het project het best en goed gestructureerd kunt aanpakken? Nee, dat weten ze niet! Er zijn opleidingen voor projectmanagers, maar voor de projectsaboteurs zijn die er niet. De saboteurs moesten het tot nu toe op eigen kracht doen. Dit boek herstelt dat evenwicht, het legt uit hoe je een project efficiënt, effectief en professioneel saboteert. Niet af en toe roepen dat je het er niet mee eens bent, maar geraffineerd, grondig en onstuitbaar werken aan de destructie van het project. Het laat zien hoe je de waarheid manipuleert, het projectverloop beïnvloedt en de organisatie op hoge kosten jaagt.

Specificaties

ISBN13:9789089656889
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:801
Druk:1
Verschijningsdatum:25-7-2023
Hoofdrubriek:Projectmanagement
ISSN:

Over Dion Kotteman

Dion Kotteman runt een eigen adviespraktijk op het gebied van IT strategie. Hij schrijft vaker een boekje (De projectsaboteur, De projectsaboteur en PRINCE2, Ga toch leidinggeven!) en geeft les aan Nyenrode business universiteit. Hij is lid van de Raad van Commissarissen van een verzekeringsbedrijf en lid van de Computable Award jury. Hij was Rijks CIO en Algemeen Directeur van de Rijksauditdienst.

Andere boeken door Dion Kotteman

Over Jeroen Gietema

Jeroen Gietema heeft ruim twintig jaar projectervaring op het gebied van de informatietechnologie. Sedert 1997 opereert hij als zelfstandig organisatieadviseur, project- en programmamanager. Gietema leidde automatiseringsprojecten, voerde kwaliteitsmanagement en interim-management uit. Hij heeft zijn ervaring opgebouwd bij de overheid, in de industriële, logistieke en de financiële sector. Hij heeft zijn bedrijfskundige opleiding bij het IBO gevolgd.

Andere boeken door Jeroen Gietema

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De projectsaboteur