Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 23% korting
, ,

Verbeteren van teams

Paperback Nederlands 2007 9789058713377
Nog slechts 2 exemplaren! Op=Op!
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis
32,-
24,95
VOORDEEL - 23% korting

Samenvatting

De Thema-klassieker 'Verbeteren van teams' is compleet herzien en geactualiseerd. Belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen die de laatste jaren het functioneren van teams en afdelingen hebben beïnvloed - dynamiek en complexiteit van organisaties, virtuele samenwerking, snellere besluitvorming en grotere aandacht voor sociale en culturele aspecten van het werk, et cetera - zijn allemaal verwerkt in dit complete handboek.

Eén theorie over teamwerk die alles omvat en de werkelijkheid vanuit één gezichtspunt benadert, zult u in dit boek niet vinden; de auteurs betwijfelen of die er überhaupt ooit zal komen. En u vindt in 'Verbeteren van teams' dus ook geen kant en klare antwoorden op al uw vragen ... Waarom niet? Omdat het organiseren van en omgaan met mensen nu eenmaal grillig en weerbarstig is en elke keer weer anders. En dat zal altijd zo blijven.

Wat vindt u dan wel in dit boek? Nieuwe gezichtspunten om naar teams te kijken. Invalshoeken waarmee u met teams, afdelingen en organisaties aan de slag kunt. Wij geven u daarvoor stof tot nadenken en modellen om mee te werken. Onder andere met 'zoekplaatjes' willen we u stimuleren na te gaan welke factoren van invloed zijn op het functioneren van uw team. Ook de beperkingen en risico's van teamwerk belichten we. 'Verbeteren van teams' is een compleet boek voor elke leidinggevende, team- of afdelingsleider, opleidings- of HR-adviseur. Het helpt u en uw team of afdeling verder op weg naar meer effectiviteit en - zeker niet minder belangrijk! - meer plezier in uw organisatie.

Specificaties

ISBN13:9789058713377
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:184
Druk:2
Verschijningsdatum:22-12-2007
Hoofdrubriek:Leiderschap

Expertrecensies (1)

recensie
Verbeteren van teams
Gert Jan Schop | 7 juli 2011
In de laatste maanden raakte ik diverse keren betrokken bij een aantal minder goed tot problematisch functionerende teams. En bij een mogelijk probleemteam, waarbij achteraf bleek dat vooral de organisatie een probleem heeft. In ieder geval aanleiding om naast het vertrouwen op de eigen ervaring ook maar eens een paar boeken over teams en teamontwikkeling aan te schaffen. Zo ook 'Verbeteren van teams' van Jan Schouten, Anke Baak en Wiebe Kamminga.
Lees verder

Lezersrecensies

4.2 van de 5
5 stemmen
1
4
0
0
0

Over Jan Schouten

Sinds hij de leiding over Schouten & Nelissen heeft overgedragen wijdt Jan Schouten zich aan zijn schrijverschap en het door hem opgerichte New Heroes, edoing voor soft skills.

Andere boeken door Jan Schouten

Inhoudsopgave

1 Inleiding
2 Verbeteren van teams: uw eerste verkenning
3 Teams aan het werk: waar kijkt u naar?
4 Doelen bepalen en bereiken
5 Taken en rollen
6 Zitten de goede mensen bij elkaar?
7 De teamleider in de kijker
8 De binnenkant van het team: psychologische en groepsdynamische aspecten
9 Maatwerk: welk team past in welke situatie?
10 Verbeteren van het team; een werkprogramma

Bijlagen
Opbouw besluitvormend teamgesprek
Rolanalyse (formulieren)
Checklist vergaderen
Gedragsobservatielijst
Noten
Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Verbeteren van teams