Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Waarom? Daarom!

30 tips over argumenteren in de praktijk

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2012 9789058718037
Direct te downloaden

Samenvatting

Goed argumenteren is een kunst, maar gelukkig wel eentje die u kunt leren. Veel mensen vinden het lastig om een discussie naar hun hand te zetten. Ze willen misschien te graag winnen en vergeten te luisteren. Of ze luisteren wel, maar het lukt ze niet de ander te overtuigen.

De dertig tips in 'Waarom? Daarom!' laten zien hoe argumenteren werkt, waar u uw argumenten vandaan haalt, welke spelregels er gelden en hoe u weerbarstige tegenstanders van repliek kunt dienen. Het boek is ontstaan uit de training 'Invloed uitoefenen door overtuigen' en die praktische achtergrond is op elke bladzijde merkbaar.

Aan de hand van eenvoudige en direct aansprekende voorbeelden geeft dit boek u gaandeweg steeds meer inzicht in de logische en psychologische factoren die een rol spelen bij het aansturen en overhalen van mensen, en het overwinnen van hun eventuele weerstand.

Kortom, een uitermate praktisch boek voor iedereen die te maken heeft met invloed, of het nu gaat om leidinggeven op het werk of discussies thuis, debatten of onderhandelingen, het aangenomen krijgen van een voorstel of het overtuigen van een collega.

- Van grote eenvoud en hoog didactisch niveau
- Praktisch, toegankelijk en aansprekend
- Ook geschikt voor scholieren
- Inclusief QR-codes met online voorbeelden

Specificaties

ISBN13:9789058718037
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:160
Druk:3
Verschijningsdatum:14-8-2012
ISSN:

Lezersrecensies

4.5 van de 5
2 stemmen
1
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Johannes de Geus

Johannes de Geus is neerlandicus en werkt als adviseur en trainer bij Schouten & Nelissen. Hij ontwikkelt trainingen op het gebied van bedrijfscommunicatie en opleidingsprogramma's voor trainees. Hij is coauteur van 'Waarom? Daarom! 30 tips over argumenteren in de praktijk'.

Andere boeken door Johannes de Geus

Over Jolanda Bouman

Jolanda Bouman is neerlandicus en werkt als zelfstandig tekstschrijver vanuit haar tekstbureau Berend & Bouman. Zij schrijft met name praktische bedrijfswetenschappelijke, educatieve en journalistieke publicaties over communicatie, management, de kracht van taal, persoonlijke ontwikkeling en uiteenlopende maatschappelijke onderwerpen. Zij werkte jaren als trainer en docent en ontwikkelde voor Schouten & Nelissen diverse communicatietrainingen.

Andere boeken door Jolanda Bouman

Inhoudsopgave

Inleiding

-Wat is argumenteren?
-Spelregels en spelbrekers
-Drogredenen
-De ijsberg
-Niet argumenteren is soms beter
-Argumenteren bij conflicten
-Nawoord: hoe verder?

Bijlagen
Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Waarom? Daarom!