Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

HOE-boek voor strategische personeelsplanning

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2012 9789058718044
EvergreenTotaal 788 dagen
Verkooppositie 2018Hoogste positie: 18
Direct te downloaden

Samenvatting

Organisaties zijn volop in beweging. Dat maakt het werk van hr-professionals en leidinggevenden in elk geval uitdagend! De markt verandert, het werk verandert, de financiële slagkracht fluctueert. Hoe gaat u daarmee om? Hoe zorgt u dat uw afdeling is afgestemd op al die veranderingen? En hoe krijgt u meer grip op de kwaliteit en dynamiek van uw organisatie of afdeling?

Strategische personeelsplanning (SPP) geeft u daarvoor de sturingsmogelijkheden. Met SPP kunt u knelpunten op het gebied van personele bezetting binnen uw organisatie, afdeling of team voorkomen of oplossen. Nu en in de toekomst.

De SPP-aanpak in dit boek richt zich in eerste instantie niet op een rekenkundig model. De toekomst is morgen weer veranderd en heeft te veel variabelen om zich te laten vangen in één model. SPP is eerder een cyclisch gesprek waarin leidinggevenden over de afdelingsgrenzen heenkijken en gezamenlijk een analyse maken en tot beleidskeuzes en een actieplan komen.

Het 'HOE-boek voor strategische personeelsplanning' is een praktische handleiding, boordevol tips en werkvormen, en bijzonder bruikbaar bij het opzetten, begeleiden en borgen van strategische personeelsplanning in een organisatie. Hanneke Moonen weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om de route en de valkuilen in dit proces te kennen!

Specificaties

ISBN13:9789058718044
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:170
Druk:1
Verschijningsdatum:22-5-2012
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
HOE-boek voor strategische personeelsplanning
Erik de Vries | 24 juli 2012
Regeren is vooruitzien, zo wil het spreekwoord. Ook in het zakenleven zijn er voldoende situaties te bedenken waarin dit gezegde opgeld doet. Zo is het werven van het juiste personeel bij uitstek een activiteit waarbij het loont om over een vooruitziende blik, over een visie te beschikken. Hoewel dit in HR-kringen als bekend mag worden verondersteld, wordt er lang niet altijd overeenkomstig gehandeld, constateert HRM-specialiste Hanneke Moonen in haar HOE-boek voor strategische personeelsplanning.
Lees verder

Lezersrecensies

4.5 van de 5
4 stemmen
2
2
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

interview
Bijsturen en anticiperen terwijl de organisatie volop in beweging is
Erik de Vries 24 december 2012 Een statische, puur cijfermatige aanpak van Strategische personeelsplanning is niet meer van deze tijd, vindt HRM-specialiste Hanneke Moonen.

Over Hanneke Moonen

Hanneke Moonen is oprichter, trainer en adviseur bij Moon en specialist in strategische personeelsplanning. Ze heeft honderden leidinggevenden begeleid in het toekomstbestendig maken van hun teams. Met het 'Hoe boek voor wendbaarheid' heeft ze een standaardwerk geschreven waar organisaties nog jaren plezier van hebben.

Andere boeken door Hanneke Moonen

Inhoudsopgave

1. Inleiding
2. Visie op SPP
3. Een praktische aanpak
4. Stap 1: een effectieve voorbereiding
5. Stap 2: van strategie/ambitie naar gewenst personeelsbestand
6. Stap 3: in kaart brengen huidig personeelsbestand
7. Stap 4: delen van afdelingsanalyses
8. Van afdelingsanalyse naar overall analyse en speerpunten
9. Stap 5: van HR-speerpunt naar oplossingen
10. Van oplossingen naar actieplan
11. Borging
12. Uitstapjes: verdieping op een aantal punten
13. Do's en dont's

Nawoord en dank
Inspiratiebronnen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        HOE-boek voor strategische personeelsplanning