Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Inzicht in teams

Tips & tools

E-book Pdf met watermerkbeveiliging Nederlands 2012 9789058718921
Direct te downloaden

Samenvatting

Elk team zingt, praat en vergadert zoals het gebekt is. Daarom vindt u in deze minicursus teamcoaching geen pasklare antwoorden. Wat u wel vindt, zijn praktijkgerichte modellen waarmee u meer uit uw team kunt halen.

Want als u samenwerking in uw team wilt verbeteren, heeft u antwoord nodig op bijvoorbeeld de volgende vragen:
-Wat zijn de werkzame ingrediënten voor een doelmatige samenwerking?
-Wat zijn de principes van de groepsdynamiek binnen een team?
-Hoe verloopt een proces van teamvorming?
-Wat zegt de verdeling van teamrollen over een groep?

De auteurs geven tips en tools voor hoe u als leidinggevende het beste kunt omgaan met veel voorkomende lastige situaties in uw team. Ook trainers die werken met teams in organisaties vinden hier de meest gebruikte concepten en theorieën in één waaier. Om altijd bij de hand te hebben.

Specificaties

ISBN13:9789058718921
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:pdf
Aantal pagina's:32
Druk:1
Verschijningsdatum:15-5-2012
Hoofdrubriek:Leiderschap

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Vincent van Reusel

Vincent van Reusel (CMC) is managementconsultant en teamcoach. Hij begeleidt teams van professionals en managementteams bij leren, ontwikkelen en veranderen. Klanten benoemen zijn werkwijze als 'prikkelend, enthousiasmerend en inzicht gevend'. Oorspronkelijk startte hij zijn loopbaan in de Belgische Ardennen als cursusleider in het outdoor trainingswerk en gaf hij sollicitatietrainingen aan jongeren. In 1997 maakte hij de overstap naar het bureau Schouten & Nelissen waar hij als adviseur/projectleider kennismaakte met organisatieontwikkeling binnen het bedrijfsleven. Vincent is vanuit ‘NEXTprofessional.nl’ gespecialiseerd in teamwork en teamontwikkeling binnen organisaties. Bij THEMA verschenen van hem meerdere spellen voor trainers waarvan ‘Het Teamspel’ is geclassificeerd als ‘evergreen’ bij Managementboek.nl. In 2012 verscheen 'Inzicht in teams' dat hij schreef samen met Natasja Loomans. Voor de Canon van het Leren -uitgegeven bij Vakmedianet- schreef hij een bijdrage over 'Teamdoelmatigheid'. In 2016 is 'Het Teamspel' opnieuw uitgegeven.

Andere boeken door Vincent van Reusel

Over Natasja Loomans

Natasja Loomans is een ervaren communicatietrainer en auteur. Vanuit haar bedrijf Toguna Training verzorgt zij trainingen op het gebied van communicatie, samenwerken en didactische vaardigheden. De rode draad in haar werk is persoonlijke communicatie en beïnvloeden. Eerder boeken van haar hand zijn: - Iets voor de rondvraag? - Stukken beter schrijven (met co-auteur J. de Geus) - Inzicht in Teams (met co-auteur V. van Reusel) Daarnaast is Natasja Loomans een ervaren ontwikkelaar van trainingsmateriaal. Zij ontwikkelde trainingen en opleidingen voor diverse opleidingsinstituten zoals NCOI en Reed Business. Opleidingen. Eerdere publicaties van haar op dit gebied zijn: - Het Teamspel (met co-auteur V. van Reusel) - Het Onderhandelspel Uitgangspunt in haar werk is dat ieders situatie uniek is. Door goed te observeren en te luisteren, zowel naar de ander als naar uzelf, ontdekt u wat u echt wilt en wat u kunt doen om te bereiken wat u wilt op een manier die bij u en bij de situatie past. Op deze wijze ondersteunt Natasja Loomans managers en medewerkers bij het vinden van eigen oplossingen die werken.

Andere boeken door Natasja Loomans

Inhoudsopgave

Teamplezier
Team of groep?
Teameffectiviteit
Teambijdragen
Fasen in Teams
De themarollen van Belbin
Team en teamvorming
Praktijksituaties

Tot besluit
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Inzicht in teams