Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Trends in business, IT & OT 2017/2018

Disruptief SMAACT het best

Paperback Nederlands 2016 9789081786638
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Niet leverbaar.
47,50

Samenvatting

IT is aangekomen in de fysieke wereld en daarmee is het huis van de toekomst realiteit geworden. Enkele jaren geleden konden we nog een vinger opsteken als je al zo snel was om op LinkedIn, Twitter of Facebook actief te zijn. De nieuwe vingervraag is of u reeds een robotstofzuiger, dito maaier of dweil heeft en bij ondernemers of u al de Tesla heeft. Door IT en OT (Operational Technology zoals sensoren, robotica, Internet of Things) wordt de wereldeconomie continu en in rap tempo veranderd.

Bedrijven als Apple, Tesla en Google bijvoorbeeld, zijn Silicon Valley bedrijven die hun succes en marktaandeel te danken hebben aan specifieke IT/OT-producten of diensten. Deze ‘technology driven’ producten en diensten zijn ook in Nederland merkbaar. De impact van al deze IT/OT bedrijven in bestaande branches is groot. De grootste spelers in de markt vandaag de dag zijn IT-bedrijven en hun invloed blijft niet onopgemerkt: een disruptie is dan ook gaande.

De bedrijfsregels in allerlei branches veranderen door IT/OT-denk bijvoorbeeld aan de ophef rondom Uber en AirBnB. De mogelijkheden die de moderne IT/OT biedt kan nog meer bestaande spelers uitdagen. Ter illustratie de branches: auto, energie, vervoer en het bank- en verzekeringswezen. Zo gaat Apple investeren in autonome auto’s, Amazon wordt van een winkel een data leverancier, Google gaat wereldwijd internet toegang aanbieden via telecommunicatie ballonnen en facebook gaat micro-payments toestaan tot $10.000.

De gevestigde bedrijven staan voor de uitdaging om te reageren op deze nieuwe ontwikkelingen. En stakende taxichauffeurs, ingevoerde ‘Tesla-tax” en andere wettelijke regels betekent alleen maar dat te laat is gereageerd door de gevestigde orde, de disruptie is dan al gaande.

Dit boek is al 21 jaar een gids voor managers die zichzelf een beeld willen vormen over de zin en onzin van business, IT en OT ontwikkelingen en zeker nu, ook de disruptie. Het boek zit vol praktische handvatten zoals strategische vooruitzichten (roze katern), praktische handvatten om u door de disruptie te begeleiden (blauwe katern) en alle nieuwe IT/OT-ontwikkelingen overzichtelijk in kaart gebracht in de ‘yellow pages’ van business, IT or OT.

Veel leesplezier en disruptieve gedachten!

Specificaties

ISBN13:9789081786638
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:229
Druk:1
Verschijningsdatum:31-12-2016
Hoofdrubriek:IT-management / ICT
ISSN:
Herdrukdatum:2-2-2023

Expertrecensies (1)

Trends in Business, IT & OT
Sjors Meekels | 24 juli 2017
De veranderingen in de technologische sectoren volgen elkaar steeds sneller op. Wil je overzicht houden op de laatste stand van zaken en de belangrijkste ontwikkelingen voor de komende jaren?
Lees verder

Lezersrecensies

3.8 van de 5
21 stemmen
6
8
4
3
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Barry Derksen

Dr. Barry Derksen MMC CGEIT CISA is associated professor Novi University Applied Sciences, and VU Amsterdam, post graduate IT audit, Compliancy & Advisory. He is head Architectuur / Proces management / Business Analists / Business Intelligence en Security at Stedin and trendwatcher / researcher bij het benchmark en assessment bedrijf Business & IT Trends Instiute (www.bitti.nl).

Andere boeken door Barry Derksen

Inhoudsopgave

Voorwoord
Kick off

Richten
-International IT management Trends, an international study
-Top 5 IT & management concerns Nederland
-Disruptief SMAACT het best
-10 'Cloudiness' ondernemingsregels
-Richten, inrichten & verrichten met trends

Inrichten
-Inrichten met trends
-CIO in de disruptie
-Business & IT alignment
-À la carte met procesmodellen
-Leren van 50.000 IT projecten
-Trends in CyberSecurity

Verrichten

Leren
-Leren en vooruitkijken met Business & IT

Business trends (Bedrijfsdomein)
-Management & organisatie
-Processen
-Medewerker

IT management trends (IT management domein)

Technologie trends (Cyber Systems)

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Trends in business, IT & OT 2017/2018