Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Einstein en de kunst van het coachen

Een gezonde driehoeksrelatie

Paperback Nederlands 2010 9789088500596
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Door zijn nieuwsgierigheid en onderzoekende aanpak staat de figuur van Albert Einstein model voor oprechte, diepgaande belangstelling en persoonlijke aandacht. Vanuit die grondhouding is Einstein voortdurend vragen aan het stellen. Hij vraagt en vraagt door en houdt niet op nieuwsgierig te zijn. Deze houding is ook kenmerkend voor een goede leidinggevende en voor een succesvolle coach. In dit boek nemen Rik Bekking en Theo van Mulken het perspectief van de coach als uitgangspunt. De coach vormt samen met de opdrachtgever en de coachee een gezonde driehoeksrelatie.

In 2005 verscheen Einstein en de kunst van het zeilen, een zoektocht naar de nieuwe rol van de leidinggevende. Een lees- en werkboek over leiderschap en management. Een gebruikersboek dat uitnodigt mee op zoek te gaan naar de nieuwe rol van een leider. Het verzoek van veel gebruikers om 'meer', krijgt gehoor in de reeks Einstein en de kunst van... Boeken met dezelfde ambitie, die de structuur, het karakter en de speelsheid van het basisboek naadloos volgen.

In dit boek staat coaching van individuele professionals centraal. Prikkelende verhalen en herkenbare praktijkvoorbeelden dagen de lezer uit en zetten aan tot nadenken over het fenomeen coaching. De drie hoofdrolspelers die bij coaching betrokken zijn: de coachee, de opdrachtgever en de coach vormen de doelgroep voor dit boek. De thema's die aan bod komen, worden steeds voor elk van de drie betrokkenen in het coachingsproces beschreven. Coachee, coach en opdrachtgever kunnen daar hun voordeel mee doen.
De Systeemtheorie en de Transactionele Analyse vormen het theoretisch kader voor een eigen visie op coaching. Binnen die visie worden het leren van volwassenen en de juiste afstemming tussen coachee, opdrachtgever en coach uitgebreid besproken.

Specificaties

ISBN13:9789088500596
Trefwoorden:coachen, coaching
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:96
Uitgever:SWP
Druk:1
Verschijningsdatum:4-7-2017
Hoofdrubriek:Coaching en trainen

Lezersrecensies

3.0 van de 5
1 stem
0
0
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Inhoudsopgave

1. Coaching, waar gaat dat over?
2. Waarom kies je voor coaching?
3. Durf, kracht en kwaliteit
4. Inzicht, doorzicht, uitzicht
5. Verwachtingen over en weer
6. Coaching en integriteit
7. Deel van een geheel

Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Einstein en de kunst van het coachen