Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nooit meer burn-out!

In drie stappen leren genieten van werk en leven

Paperback Nederlands 2017 9789088507519
Verkooppositie 5791Hoogste positie: 98
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Hondsmoe, angstig, trillerig, hyperactief. Vage lichamelijke klachten. Herkenbaar? Het zijn tekenen van burn-out: die staat van zijn waarbij de stresshormoonbalans grondig is verstoord door langdurige roofbouw op lichaam en geest. Tijd en rust zijn belangrijke voorwaarden voor een begin van herstel. Maar alleen met gerichte actie kom je er werkelijk bovenop.

In Nooit meer burn-out! beschrijft Anita Roelands de drie stappen waarmee je je stresshormoonbalans kunt herstellen en de fysieke gevolgen van een burn-out de kop in kunt drukken. Bovendien biedt het boek handvatten om terugval en/of een nieuwe burn-out te voorkomen.

Hoe belangrijk fysiek ‘bijkomen’ ook is, de praktijk leert dat je van alleen stilzitten, veel slapen of een boek lezen onvoldoende herstelt. De echte sleutels voor succes zijn: conditie opbouwen, signalen op tijd herkennen, bewust worden welke 'ikken' een rol speelden bij het krijgen van de burn-out, je onderliggende kwetsbaarheid leren verzorgen, zelfzorg toepassen en weer kunnen genieten. Maar hoe doe je dat?

Roelands geeft antwoorden via een gestructureerd zelfhulpprogramma, gebaseerd op een wetenschappelijk ondersteunde protocollaire behandeling. Zij schreef een praktijkgids vol tips en vragen. Een uniek doeboek met tal van oefeningen en ruimte voor aantekeningen; een handreiking aan iedereen die kampt met een (dreigende) burn-out.

Nooit meer burn-out! is ook ideaal voor bedrijfsartsen, personeelsfunctionarissen, coaches en therapeuten. Zijzelf en hun cliënten en medewerkers krijgen een praktisch en toegankelijk werkboek in handen. Een prima inzetbaar hulpmiddel tijdens een burn-outbegeleidingstraject en een perfecte ondersteuning bij coachingssessies.

Specificaties

ISBN13:9789088507519
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:152
Uitgever:SWP
Druk:6
Verschijningsdatum:10-7-2017

Expertrecensies (1)

Nooit meer Burn-out - 'Een fijn boek'
Nienke van der Boom | 20 juni 2018
Wat zo fijn is aan dit boek, is dat je als lezer meteen in het eerste hoofdstuk al inzicht krijgt in wat een burn-out is en wat stress met je lijf doet. Een burn-out heeft niet alleen psychische aspecten, maar ook een duidelijke fysieke kant.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
2 stemmen
2
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Anita Roelands

Anita Roelands runt sinds 1999 Roelands Coaching wordt sinds 1999. Na haar studie sociale psychologie (Vrije Universiteit, Amsterdam) waarin zij opgeleid is als procesbegeleider en trainer groepsdynamica, heeft zij uiteenlopende werkervaring opgedaan in de functies van projectmanager, loopbaanadviseur en assessmentconsultant. In 2004 heeft zij een diploma behaald als Hatha-yoga docent en in 2010 rondt zij de opleidng af tot Voice Dialogue Coach.

Andere boeken door Anita Roelands

Inhoudsopgave

Voorwoord
Leeswijzer

1. Voordat je begint…
2. Stap 1: Basis
3. Stap 2: Bewust
4. Stap 3: Bekwaam

Bijlagen
Bronnen
Verder lezen
Dankwoord
Over de auteur
Beter leven

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Nooit meer burn-out!