Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Leidinggeven vanuit interactievaardigheden

Een basis voor het aansturen van kinderopvangteams

Paperback Nederlands 2018 9789088508394
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Leidinggeven aan kinderopvangteams vraagt niet alleen om visie, sturing en leiderschap, maar ook om een stevige kwaliteit van de relaties. Dit boek slaat een brug tussen leidinggevenden en pedagogisch medewerkers in de kinderopvang.

In Leidinggeven vanuit interactievaardigheden lees je hoe je als leidinggevende positieve invloed kunt hebben op de flexibiliteit, ontwikkeling en samenwerking in je team. Vanuit de zes belangrijkste interactievaardigheden in de kinderopvang ontdek je hoe je kunt aansturen op pedagogische kwaliteit. Stuur je pedagogisch medewerkers aan vanuit de vaardigheid sensitieve responsiviteit, dan draag je bij aan het welbevinden van je teamleden. Stimuleer je pedagogisch medewerkers in hun ontwikkeling, dan geef je ze nieuwe kansen om te ontdekken hoe zij op hun beurt de kinderen kunnen stimuleren in hun ontwikkeling. Wat aandacht krijgt, groeit. Dit boek laat je zien hoe je je echt verbindt met de medewerkers op de groep en hoe je je met je team kunt blijven focussen op de kwaliteit van het werk.

Specificaties

ISBN13:9789088508394
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:144
Uitgever:SWP
Druk:1
Verschijningsdatum:7-11-2018
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Marleen Kerstens

Drs. Marleen Kerstens is pedagoog. Ze ontwikkelt educatieve spel- en coachingsmaterialen voor de kinderopvang. Ze introduceerde onder meer een spelmethodiek waarin locatiemanagers ontdekken hoe zij de zes vaardigheden kunnen toepassen vanuit hun rollen en functies binnen kinderopvangorganisaties. Elk teamlid draagt bij aan de pedagogische kwaliteit, de locatiemanager heeft daarin een voorbeeldfunctie. Marleen laat leidinggevenden ervaren welke invloed zij dagelijks hebben op de kwaliteit van de kinderopvang.

Andere boeken door Marleen Kerstens

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Leidinggeven vanuit interactievaardigheden