Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Van ambitie naar succes

Resultaatsturing in theorie en praktijk

Gebonden Nederlands 2009 9789090240107
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Wat is het geheim van goed presterende organisaties? Zij hebben een duidelijke focus en een concrete strategie, doorvertaald tot op de werkvloer. En zij monitoren frequent de voortgang van de strategie en nemen consequent maatregelen om bij te sturen. Kortom, zij beheersen de kunst van resultaatsturing.

In dit boek zijn theoretische inzichten en praktische ervaringen op het gebied van resultaatsturing gebundeld. Het resultaat is een verrassend compleet overzicht van methodieken om resultaatsturing handen en voeten te geven, met concrete voorbeelden hiervan bij Nederlandse organisaties in verschillende sectoren (zowel profit als not for profit). Een greep uit de ervaringen en tips van de auteurs:

'Zorg voor prestatie-afspraken die voor medewerkers per maand of kwartaal te baheln zijn. Niets is demotiverender dan na twee maanden weten dat het jaardoel buiten bereik is.'

'Voor het bepalen van de informatiebehoefte van het management is een interviewronde geen handige werkvorm. Het is namelijk onmogelijk om de uitkomsten achteraf tot één gedragen resultaat te smeden.'

'Een goede rapportage zet niet aan tot het analyseren van verschillen tussen realisatie en begroting, maar tot discussie over waarom maatregelen niet het beoogde effect hebben gehad.'

'U moet als manager niet de targets en actieplannen voor uw medewerkers bepalen, want dan zit er weinig anders meer op dan te controleren of ze doen wat u heeft gezegd.'

'Van Ambitie naar Succes' is bestemd voor managers en adviseurs die de ambitie hebben om de resultaatgerichtheid in hun organisatie te vergroten.

Specificaties

ISBN13:9789090240107
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:205
Uitgever:Decido
Druk:1
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
5 stemmen
5
0
0
0
0

Over Merlijn Gillissen

Merlijn Gillissen (1971) studeerde Econometrie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Na een paar jaar wetenschappelijk onderzoek op het gebied van milieu en economie en een uitstapje naar het Centraal Plan Bureau, begon hij in 1996 als management consultant bij Oasis, gericht op managementinformatie en performance management. Tussen 2000 en 2005 was hij manager bij Ordina. In 2006 richtte hij met Charles van der Ploeg Decido op.

Andere boeken door Merlijn Gillissen

Over Marcel Kruger

Marcel Kruger (1970) studeerde Bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Van 1996 tot 2000 heeft hij bij Oasis gewerkt als consultant op het gebied van managementinformatie en performance management. Daarna was hij bij Ordina management consultant en manager. In 2007 trad hij toe als partner bij Decido.

Andere boeken door Marcel Kruger

Over Charles van der Ploeg

Charles van der Ploeg (1964) studeerde Bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na zijn militaire dienst begon hij in 1990 als management consultant bij Oasis. Vanaf dat moment heeft hij zich bezig gehouden met managementinformatie en performance management. Tussen 2000 en 2005 was hij directeur bij Ordina. In 2006 richtte hij met Merlijn Gillissen Decido op.

Andere boeken door Charles van der Ploeg

Inhoudsopgave

Voorwoord

Deel 1: Resultaatsturing in theorie

Resultaatsturing in theorie
1. Strategie zonder mystiek
2. Resultaatsturing zonder afrekencultuur
3. De strategiekaart als hoeksteen van de organisatie
4. Strategie tot op de werkvloer
5. Management dashboards
6. Actiegerichte informatie verbetert de besturing

Deel 2: Resultaatsturing in praktijk

Resultaatsturing in praktijk
7. Koers houden in een fuserende organisatie
8. Mediabureau Kobalt scoort op het gebied van resultaatsturing
9. Resultaatgericht sturen bij de provincie
10. Van visie naar resultaat in de zorg
11. Zorgaanbieder 'De Stromen' stroomlijnt de controlfunctie
12. NedTrain in control
13. De performance manager
14. De Raad van Toezicht in control

Aanbevolen literatuur

Over de auteurs

Over de co-auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Van ambitie naar succes