Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Lenig - Een verhaal over Lean en Agile

Business Novel

Gebonden Nederlands 2021 9789090344126
Verkooppositie 5320Hoogste positie: 5320
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Volg de belevenissen van Sanne, projectleider bij een groot bedrijf waarbij zij de betekenis én toepassing van bekende Lean en Agile begrippen leert kennen.

Aan de hand van alledaagse voorbeelden, ontmoetingen met collega’s en bekenden leert zij de diepere achtergrond van veel gebruikte termen uit het Lean en Agile gedachtengoed. Van Kanban via Cost of Delay en WSJF tot de Theory of Constraints, alles komt op luchtige en begrijpelijke wijze voorbij. Om af te sluiten met een belangrijke voorwaarde voor zelfsturing.

Specificaties

ISBN13:9789090344126
Trefwoorden:agile, Lean, businessroman
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:68
Druk:1
Verschijningsdatum:12-10-2021
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Remco te Winkel

Remco te Winkel (1973) is al sinds het begin van deze eeuw gefascineerd door projecten en verandering. En dan met name welke factoren zorgen voor het slagen ervan. Via zijn toenmalige werkgever LogicaCMG belandde hij in het PMO vak. Een vakgebied dat zich, kort gezegd, bezig houdt met het doen van de juiste projecten op de juiste manier. Sinds 2018 is Remco als zelfstandige actief en ondersteunt hij organisaties met het inrichten en goed laten draaien van hun project- verander-, of ontwikkeltrajecten. Hij combineert hierbij een goed begrip van de theorie met een sterke hands-on mentaliteit. Deze combinatie maakt hem een goede partner voor zoveel het management als de projectorganisatie zelf. Naast zijn activiteiten voor bedrijven is Remco ook regelmatig actief als spreker Hij verzorgt lezingen en webinars over Lean en Agile begrippen, maar ook over de rol van het PMO in een Agile omgeving. Toch houdt hij hier altijd een goed oog voor de toepasbaarheid van methoden en technieken. Remco vindt het één niet beter dan het andere. Vanuit de slogan ‘Vanuit begrip naar toepassing’ zoekt hij constant naar de optimale oplossing.

Andere boeken door Remco te Winkel

Inhoudsopgave

Voorwoord 7

Kanban 11
Toelichting 18

Cost of Delay 21
Toelichting 28

Weighted Shortest Job First 31
Toelichting 39

Theory of Constraints 43
Toelichting 51

Decentralised Decision Making 55
Toelichting 62

Over de auteur 65
Aanbevolen literatuurlijst 67

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Lenig - Een verhaal over Lean en Agile