Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Oh zit het zo

Van complex naar simpel

Paperback Nederlands 2023 9789090368504
Verkooppositie 416Hoogste positie: 392
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

IN 7 STAPPEN NAAR INTEGRAAL INZICHT, CONTROL EN PERFORMANCE MANAGEMENT
EINDRESULTAAT EEN DUIDELIJK GEGARANDEERD SUCCESVOL DASHBOARD OM BIJ TE STUREN

Kunt u eenvoudig zien hoe de organisatie scoort of kan dat beter?

INTEGRALE TOEZICHTS, BESTUURS- EN MANAGEMENTCONTROL MET BOERENVERSTAND, EEN HELDER CONCEPT VOOR ZOWEL PUBLIEKE INSTELLINGEN, ZORG EN BEDRIJFSLEVEN

Iets eenvoudigs ingewikkeld maken is niet moeilijk. Maar als je het andersom wil doen wordt het een stuk lastiger. Eenvoud is belangrijk, zeker als je een nieuwe business strategie moet uitleggen aan medewerkers en klanten. Een plan van 300 pagina’s geeft niet alleen te weinig focus, het inspireert ook niet echt. En wie leest nou nog zoveel in een tijd waarin iedereen te maken heeft met een informatie-overload?

Dit boek omvat daarom ook maar 40 pagina’s, is duidelijk en bevat een in de praktijk succesvol bewezen 7 stappenplan om vanuit de strategie te komen tot een performance dashboard, waarbij de auteur vanuit de praktijk duidelijk aangeeft dat performancemanagement niet kan zonder een goed procesmanagement en andersom!

Dit boekje is daarom interessant voor zowel toezichthouders, commissarissen, directeuren, als bestuurders, maar zeker ook voor controllers, AO/IC-ers, kwaliteitsmanagers, beleidsadviseurs en medewerkers of studenten.

Specificaties

ISBN13:9789090368504
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:40
Uitgever:Dbst advisory
Druk:1
Verschijningsdatum:5-1-2023
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Hans van der Werf

Hans van der Werf werkte na zijn Atheneum aan het Professor Zeemanlyceum in Zierikzee en zijn heao-opleiding aan de Hoger Economisch School te Rotterdam, bij de gemeente Tholen op de afdeling sociale zaken en vervolgens lange tijd bij de gemeente Hellevoetsluis op de afdeling juridisch zaken van de afdeling sociale zaken en huisvesting. Hier ontwikkelde hij vanuit de praktijk al beleid en “flow charts” om het werk en de organisatie goed te laten lopen. Zo werd landelijk via o.a. Divosa een duidelijk overzichtsboekje verkocht van het destijds zogenaamde Bijstandsbesluit Zelfstandigen. Zijn belangstelling ging steeds meer uit naar het duidelijk maken van processen, administratieve organisatie, interne beheersing en kwaliteitsmanagement. Hij werkte daarom vervolgens bij de afdeling Concern control van de gemeente Hellevoetsluis. Na zijn post hbo-opleiding Kwaliteitsmanagement publiceerde hij in eigen beheer een boekje “Een heldere kijk op de bedrijfsvoering van de sociale dienst” waarin hij de hoofdprocessen van een sociale dienst mede op basis van ISO 9002 beschreef. Dit boekje werd succesvol en naar tevredenheid door meer dan 300 gemeentes gekocht. Via dit boekje werd hij gevraagd om bij de Kooyenga groep te komen werken als landelijk adviseur. Vervolgens werkte hij bij TMOP/BMC  als adviseur. Uiteindelijk kwam hij na 6 jaar consultancy in 2006 als AO/IB- en Kwaliteitsmanager terecht bij een grote zorginstelling om de bedrijfsvoering beter in kaart te brengen en te beheersen rechtstreeks onder de voorzitter van de Raad van Bestuur van Zorgstroom. Hij won ook een prijs met een essay op een congres over kwaliteitsmanagement met de titel “Zet je koers! AO/IB en Kwaliteitsmanagement is verandermanagement!” Na zijn opleiding als Lead auditor en trainingen in Performance management, ontwikkelde hij mede in opdracht van de Raad van Toezicht zeer succesvol een dashboard om de complexiteit van de organisatie van een Zorginstelling te overzien en daarmee te monitoren en te verbeteren. Deze methode is niet alleen toepasbaar voor publieke instellingen, maar ook in het bedrijfsleven. Hans was daarbij ook nog lid van de Raad van Toezicht van Eilandzorg op Schouwen-Duiveland. Vanaf 2020 stopte hij met werken in loondienst en schreef hij vanuit zijn praktische ervaring en kennis dit boekje met het doel kennis te delen en andere organisaties een visie en instrument te geven om eenvoudig inzicht te krijgen op hun resultaten en zo transparant in control te blijven voor medewerkers, het management, directie, raad van bestuur en toezicht en/of raden van commissarissen.

Andere boeken door Hans van der Werf

Inhoudsopgave

Inleiding

7 Stappen en ontwikkelfasen
1. Procesmanagement als basis 8
2. Het inrichten van een managementsysteem 18
3. Managementrapportages en de beleids- en controlcyclus 21
4. Vertalen van proces strategie naar kpi-s 22
5. Het invullen van de kpi-s in het performance dashboard en het implementeren daarvan 24
6. Informatiemanagement van de kpi-s 36
7. Het wendbaar houden van het dashboard 38

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Oh zit het zo