Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Versus

Verbeteren versus vernieuwen, van return on investment naar return on learning. De weg naar toekomstig verdienvermogen

Paperback Nederlands 2016 9789400506763
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

- Vernieuwen is geen verbeteren.
- Verbeteringen zijn grijpbaar, planbaar en direct toepasbaar.
- Vernieuwingen zijn ontastbaar, onzeker en moeilijk direct te bevatten.
- Om te vernieuwen is het noodzakelijk te zoeken en te experimenteren
- En dat is een groot contrast met beheersen en controleren

Veel organisaties zien in dat alleen verbeteren niet meer voldoende is. Dat verbeteren zorgt voor het rendement van morgen, maar niet voor een duurzame toekomst. Beslissers binnen bedrijven zijn echter vaak verbeteraars en worden onzeker van vernieuwing. Ze proberen met de mechanismen die ze hanteren om te verbeteren ook vernieuwingen te bewerkstelligen. En dat is kansloos.

Verbeteren en vernieuwen zijn twee verschillende takken van sport. Vernieuwing realiseren vereist een andere organisatie, waarin zoeken en ontwikkelen van toekomstig verdienvermogen centraal staat in plaats van executie van het bestaande model. En waarin het resultaat niet Return on Investment is, maar Return on Learning

Dit boek geeft je de inzichten en middelen om vernieuwing te realiseren. En om vernieuwers en verbeteraars niet te laten vechten, maar juist samen aan de duurzame toekomst te laten werken.

Specificaties

ISBN13:9789400506763
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:128
Uitgever:AW Bruna
Druk:1
Verschijningsdatum:29-3-2016
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
4 stemmen
4
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

preview
Preview - Versus
Rob Adams 18 april 2016 Verbeteren en vernieuwen zijn twee verschillende takken van sport. Toch is het voor elke organisatie van belang ze beide tegelijk op te pakken. Hoe je dat doet lees je in Versus van Rob Adams. Een preview.

Over Rob Adams

Rob Adams houdt zich bezig met hoe en waar vernieuwing ontstaat. Hij is continue op zoek naar nieuwe theorieën en ideeën die in de wereld ontstaan en bijdragen aan verandering van maatschappijen, levens en manieren van werken. Hij is een veelgevraagd spreker over vernieuwing. Rob Adams is de oprichter van Six Fingers. Six Fingers helpt organisaties om vernieuwing daadwerkelijk te realiseren. Hij spreekt veel met zowel start-ups als multinationals over de struikelblokken die ervaren worden en de wegen die tot succes leiden bij vernieuwing. Van Nederland tot Silicon Valley. Six Fingers’ jarenlange onderzoek naar innovaties wereldwijd zorgt voor een breed inzicht in hoe vernieuwing tot stand komt en succesvol is vorm te geven.

Andere boeken door Rob Adams

Inhoudsopgave

1. Versus
2. De expeditie-organisatie
3. Ontwikkelen
4. Weten

Nawoord
Verdere verdieping

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Versus