Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 10% korting

Don’ts voor managers

Paperback Nederlands 2019 9789462156456
Laatste exemplaar! Op=Op!
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis
10,95
9,95
VOORDEEL - 10% korting

Samenvatting

Don’ts voor managers bestaat uit 96 puntige hoofdstukjes van vaak minder dan één bladzijde – zonder daarin één woord managementspeak te gebruiken. In elk hoofdstuk legt Busscher klip en klaar uit wat je als manager vooral niet moet doen. Daar zit goede raad bij als ‘Stel niet uit’, ‘Weet niet beter’ en ‘Klaag nooit’. Maar vaker schuwt Busscher het tegendraadse niet. Dat blijkt uit adviezen als ‘Voel u niet verantwoordelijk’, ‘Wees niet goed bereikbaar’ en ‘Heb geen visie’.

“We zitten boordevol goede ideeën, maar uiteindelijk is de mens toch het bangst om iets fout te doen”, zo verklaart Jeroen Busscher het ontstaan van zijn negende en dunste boek. “Biologisch zijn we gefokt om fouten te voorkomen. De oermens zag liever een sappig biggetje over het hoofd dan een roofzuchtige tijger. Logisch eigenlijk. Daarom heb ik, tegen mijn positivistische aard in, dit boekje geschreven.”

Alle facetten van het moderne management keren in Busschers vermijdtips terug: strategie en planning, maar ook bedrijfscultuur, people management en het alledaagse werk van vergaderen, brandjes blussen en alle bordjes tegelijk in de lucht te houden. Over dat laatste is Busscher trouwens kort: ‘Vergader niet’, ‘Wees geen brandweer’ en ‘Multitask niet’. Dat scheelt de baas van nu veel tijd, zo is zijn gedachte.

Bovendien weten leidinggevenden na het lezen van Don’ts voor managers waarom ze niet aan het conciërgecomplex moeten lijden, e-mails van meer dan vijftig woorden moeten negeren, geen hiërarchische ambities moeten hebben en vooral moeten doorgaan met roken.

Specificaties

ISBN13:9789462156456
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:100
Uitgever:VMN Media
Druk:1
Verschijningsdatum:4-10-2019
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

1.0 van de 5
1 stem
0
0
0
0
1

Interviews en artikelen (1)

preview
Don’ts voor managers
Jeroen Busscher 5 november 2019 Uiteindelijk zijn we allemaal het meest bang om fouten te maken. Waarom gaan anders evaluaties altijd over wat fout ging en voelen voortgangsgesprekken altijd als beoordelingsgesprekken? Waarom blijft dat compliment niet hangen en die kritische opmerking wel?

Over Jeroen Busscher

Jeroen is strateeg op het gebied van gedragsverandering binnen organisaties. Hij schreef acht boeken waaronder de bestsellers ‘Pimp je afdeling’, ‘Turbomanagement’ en ‘Onbeperkt Houdbaar’. Hij geeft lezingen, vlogt op zijn eigen kanaal en heeft een eigen online radioprogramma: ‘People Power Change’. www.jeroenbusscher.nl.

Andere boeken door Jeroen Busscher

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Don’ts voor managers