Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

ADHD, hoe haal je het uit je hoofd?

(herziene editie in paperback)

Paperback Nederlands 2019 9789463191913
Verkooppositie 4690Hoogste positie: 670
In herdruk, verschijningsdatum onbekend

Samenvatting

Veel mensen denken bij ADHD aan stuiterende kinderen. Maar er zijn ook veel volwassenen die de diagnose ADHD krijgen. Soms geeft de diagnose opluchting, maar vaak ook staat je wereld op zijn kop. Je hoort wat je allemaal niet kunt en dat je veel rust en structuur nodig zult hebben. Dit boek gaat uit van een andere gedachte, namelijk dat je met ADHD niet voor de rest van je leven veroordeeld bent tot medicatie en wekelijkse coaching.

Het biedt een verkenning van wat er mogelijk is wanneer je anders naar ADHD kijkt. Rust en structuur van buitenaf bieden lang niet altijd de oplossing. Belangrijker is hoe je de drukte in je hoofd eruit haalt en er andere, functionele en mooie dingen in stopt. Op heldere wijze laat Cathelijne Wildervanck zien hoe je dit doet door je eigen mentale processen te beïnvloeden. Dit praktische boek, met veel oefeningen, is een aanrader voor volwassenen met ADHD of ADD, familie en vrienden om hen heen, psychiaters, psychologen en andere begeleiders.
Cathelijne Wildervanck is schrijver en coach. Ze werkt als zodanig bij trainingsinstituut De eerste verdieping en is ook directeur van ADHD-centrum Nederland.

'Cathelijne is een spot-on coach met een verfrissende visie op ADHD. Ze wist me echt te raken!' - Dennis Weening (tv-presentator):

Lezersreacties
'Unieke methode die echt grip geeft op ADHD. […] Dit boek geeft zoveel informatie over de werking van de hersenen en hoe je dit positief kunt beïnvloeden. Duidelijk geschreven. Een aanrader voor iedereen die met ADHD te maken heeft, zowel privé als beroepsmatig.'

'Wat een verhelderend boek! Niet de ADD of ADHD veroorzaakt de problemen, maar het aanpasgedrag. Feest van herkenning. Leest als een trein!'

Specificaties

ISBN13:9789463191913
Trefwoorden:psychologie, ADHD
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:187
Uitgever:Scriptum
Druk:7
Verschijningsdatum:16-10-2019
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

3.1 van de 5
7 stemmen
2
2
0
1
2

Over Cathelijne Wildervanck

Cathelijne Wildervanck is schrijver en coach. Ze werkt als zodanig bij trainingsinstituut De eerste verdieping en is ook directeur van ADHD-centrum Nederland. Eerder verscheen van haar: 'ADHD: hoe haal je het uit je hoofd?'.

Andere boeken door Cathelijne Wildervanck

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding Weer een boek over ADHD?

Deel 1
1. Over ADHD en ADD
2. AD(H)D, een begin
3. Aansturing van gedrag
4. Je brein een black box?
5. Het is zo vol in mijn hoofd. Zeven ± twee
6. De chemische fabriek: stof tot nadenken
7. Basistypologieën

Deel 2
8. ADHD: hoe haal je het uit je hoofd?
9. Gevolgschade
10. Inzicht in communicatie
11. AD(H)D natuurlijk
12. AD(H)D en werk
13. Kan ik dit zelf, of: hoe vind ik een goede begeleiding?

Tot slot

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        ADHD, hoe haal je het uit je hoofd?