Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De leider. Dat zijn wij.

Over leiderschap in het dagdagelijkse

Paperback Nederlands 2024 9789463834711
Verkooppositie 1309Hoogste positie: 1309
Nog niet verschenen, verwacht op 21‑06‑2024
29,50

Samenvatting

Dit is een boek vol praktische wijsheden voor iedereen die het goed voorheeft met zichzelf, de mensen rondom zich en de wereld. Kortom, voor leiders. Want in tegenstelling tot wat veel mensen denken, is leiderschap iets alledaags. Iedereen is op een bepaalde manier een leider, niet alleen de mensen met veel macht of die aan de top staan. De conducteur op de trein is een leider. De jongere die de overlast van een groep vrienden inperkt in het park. De dochter die een familieraad belegt. De leerkracht in de klas. De reisleider. De steward op de voetbaltribune. De influencer op sociale media... Ze tonen allemaal leiderschap.

De leider. Dat zijn wij is het resultaat van 15 jaar onderzoek en samenwerking met leiders in tal van contexten. Het is ook het resultaat van 58 jaar levenservaring. Die combinatie maakt de inzichten in dit boek praktisch en doorleefd. Ze zijn lichtvoetig, toegankelijk en allesbehalve oppervlakkig. Inzichten waar je iets aan hebt. Ze zijn onderverdeeld in vijf domeinen: jezelf leiden, mensen leiden, groepen leiden, veranderingen leiden, het leven leiden.

Specificaties

ISBN13:9789463834711
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:240
Uitgever:Pelckmans
Druk:1
Verschijningsdatum:21-6-2024
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Interviews en artikelen (1)

preview
De leider. Dat zijn wij - Over leiderschap in het dagdagelijkse
Koen Marichal 7 juni 2024 Leiderschap als de wonderbaarlijke uitkomst van een collectieve inspanning. Terug naar het mysterie. Weg van de verhitte leiderschapsindustrie waarin leidinggevenden steeds meer ‘moeten’. Weg van de verhitte speurtocht naar toxische leiderschap. Weg van de steriele receptenboeken. Weg van de onzin en het gedoe. Dat is de uitdaging die ik in ‘De leider. Dat zijn wij’ aanga.

Over Koen Marichal

Koen Marichal is psycholoog, doceert en ontwikkelt leiderschap in tal van contexten, is oprichter van Casa19 en verbonden aan Antwerp Management School, SIOO, Tias en CNO.

Andere boeken door Koen Marichal

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De leider. Dat zijn wij.