Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De big datarevolutie

Hoe de data-explosie al onze vragen gaat beantwoorden

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2013 9789490574918
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Direct te downloaden

Samenvatting

In de afgelopen twee jaar hebben we meer informatie geproduceerd dan in de 2000 jaar ervoor; denk aan alle e-mails, digitale foto's, bonuskaarten, kaarten en financiële cijfers. Deze onvoorstelbaar grote hoeveelheid digitale gegevens wordt niet alleen opgeslagen, maar ook steeds beter geanalyseerd. Big data-analyse levert kennis op die verregaande gevolgen heeft voor hoe we denken, werken en leven.

Viktor Mayer-Schönberger, hoogleraar aan het Oxford Internet Institute en Kenneth Cukier, de big data-journalist van The Economist, bundelden hun krachten om de gevolgen van deze big data-revolutie voor het eerst duidelijk in kaart te brengen. Op meeslepende wijze beschrijven ze waarom juist Google het best in staat is het verloop van een griepvirus te voorspellen en hoe Twitter kan 'zien' wie de verkiezingen gaat winnen.

Binnenkort zijn we zelfs in staat te berekenen welke behandeling een patiënt moet krijgen, waar een inbraak gaat plaatsvinden en wie in aanmerking komt voor promotie. De big data-revolutie beschrijft een van de belangrijkste ontwikkelingen van de 21ste eeuw.

'Geen enkel ander boek biedt zo'n toegankelijke tour langs de voordelen en valkuilen van big data-analyse.' - Evgeny Morozov, The Wall Street Journal

Specificaties

ISBN13:9789490574918
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:303
Druk:1
Verschijningsdatum:26-4-2013
Hoofdrubriek:IT-management / ICT

Expertrecensies (2)

Carolien Glasbergen | 16 maart 2017
Victor en Kenneth vormen een goede combinatie als schrijvers van De Big Data Revolutie: het leest makkelijk weg en bevat veel interessante informatie. Dat niet alleen: de hele ontwikkeling van Big Data passeert met veel sprekende voorbeelden, waardoor je pagina voor pagina wilt doorlezen om maar niets te missen van de verschillende facetten van deze ontwikkeling.Lees verder
Yolanda van Heese | 27 juni 2013
Big data - je hoort de term steeds vaker. Maar wat is het eigenlijk, wat is er mogelijk en welke regelgeving is er nodig om burgers te beschermen tegen oneigenlijk gebruik? Dat zijn een paar van de vragen die Viktor Mayer-Schönberger (hoogleraar aan het Oxford Internet Instituut) en Kenneth Cukier (journalist bij The Economist) bespreken in 'De Big Data revolutie.Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
5 stemmen
5
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (5)

column
Longlist Managementboek van het Jaar 2014
Pierre Pieterse 25 februari 2014 De longlist die via de shortlist uiteindelijk leidt tot het Managementboek van het Jaar is altijd een weerspiegeling van dat boekenjaar. En die weerspiegeling laat zien dat de crisis het boekenvak niet heeft overgeslagen. De tijd dat gegarandeerde winnaars al in de voorfase over elkaar heen buitelden, ligt even achter ons.
nieuws
Trends 2014
Pierre Pieterse 27 december 2013 Gepatenteerde blijvertjes onder de noemer ‘trends’ zijn ‘retro & authentiek’, vandaar dat we voor onze inventarisatie een authentieke klassieke glazen sneeuwbol (Franse vinding, circa 1800) een paar keer op zijn kop hebben gehouden waarna een hele sneeuwbui aan onmiskenbare trends naar beneden dwarrelde. We hebben de belangrijkste (management)ontwikkelingen er heel selectief dus arbitrair uitgepikt, te weten: mobiel, big data, Aandacht, balanseconomie en anders organiseren.
nieuws
2013 in books according tot Strategy + Business
Bertrand Weegenaar 19 december 2013 Strategy+ Business, is één van de toonaangevende managementbladen van Amerika, heeft zijn jaarlijkse lijst ‘best business books’ gepubliceerd. Toefje op de taart zijn altijd de juryrapporten die door talentvolle managementdenkers worden geschreven.
nieuws
Nominaties FT & Goldman Sachs Business Book of the Year
Justin van Lopik 27 september 2013 De nominaties voor de FT & Goldman Sachs Business Book of the Year Award, een belangrijke internationale prijs voor businessboeken, zijn bekendgemaakt. De prijs, waar voor de winnaar een geldbedrag van £30,000 aan verbonden is, gaat naar het boek dat het meest boeiende en fascinerende inzicht geeft in moderne business issues.
nieuws
Nieuwe boeken (3): op naar de toekomst
Hans van der Klis 8 maart 2013 Wie de kranten leest, krijgt haast het gevoel dat wij in het westen in een permanente crisis terecht zijn gekomen. Bedrijven en instellingen hebben met twee gigantische uitdagingen te maken: de gevolgen van de enorme schuldenberg voor de economie en de almaar sneller voortschrijdende technologische ontwikkelingen. Daarom als laatste artikel in de reeks over de nieuwe boeken van dit voorjaar: wie bereidt ons voor op de toekomst?

Over Viktor Mayer-Schönberger

Viktor Mayer-Schönberger is een gerenommeerd wetenschapper op het gebied van big data, auteur van meer dan honderd artikelen en acht boeken (waarvan het meest recente veel media-aandacht kreeg: Delete: The Virtue of Forgetting in the Digital Age). Hij adviseert onder meer Microsoft en het World Economic Forum op dit gebied.

Andere boeken door Viktor Mayer-Schönberger

Over Kenneth Cukier

Kenneth Cukier is de data-journalist bij The Economist en belangrijk commentator op de ontwikkelingen op dit gebied. Zijn artikelen over management en economie verschenen onder meer in Foreign Affairs, The New York Times en The Financial Times.

Andere boeken door Kenneth Cukier

Inhoudsopgave

1. Nu
2. Meer
3. rommeligheid
4. Correlaties
5. Dataficatie
6. Economische waarde
7. Gevolgen
8. Risico's
9. Controle
10. Straks

Noten
literatuurlijst
Woord van dank

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De big datarevolutie