Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Ontwrichte kinderen in het onderwijs

trauma en hechtingsproblemen in de klas

Paperback Nederlands 2016 9789491806735
Verkooppositie 5976Hoogste positie: 5976
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Hoewel het Nederlandse kind volgens het jongste Unicef Rapport het gelukkigste ter wereld is, blijft er veel discussie over en zorg om die Nederlandse jeugd. Het aantal kinderen in de jeugdzorg neemt toe, evenals het aantal kinderen dat in armoede opgroeit. Ook in België is sprake van alarmerende cijfers.

Kinderen met hechtingsproblematiek en getraumatiseerde kinderen worden in het onderwijs lang niet altijd herkend. Het risico op misinterpretatie van hun gedrag is groot, omdat het soms lijkt op dat van leerlingen met ADHD, autisme, angst, depressie of gedragsstoornissen. Leerkrachten ervaren, als ze de oorzaak wél herkennen, vaak onmacht. Ze blijken onthand en handelingsverlegen.

Verwaarloosde, getraumatiseerde leerlingen, maar ook hun ouders en leerkrachten hebben recht op onderwijs waarin de nieuwste inzichten en methodieken worden gebruikt. Daarom schreven Willem en Annelies de Jong Ontwrichte kinderen in het onderwijs.

Met dit boek willen ze de onderwijsprofessional wijzen op de signalen, risico's en gevolgen van deze problematiek, en hun handvatten geven voor het werken met deze leerlingen. Hiermee kan hun toekomst veranderen van uitzichtloos geploeter naar een toekomst met perspectief.

Specificaties

ISBN13:9789491806735
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:2-2-2016
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Willem de Jong

Willem de Jong is dertig jaar werkzaam in het speciaal onderwijs, waarvan 28 jaar op het grensgebied met de psychiatrie. Momenteel is hij expertise- en productontwikkelaar bij Rec 4.5 Noord-Holland.

Andere boeken door Willem de Jong

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ontwrichte kinderen in het onderwijs