Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het zijn net mensen

Paperback Nederlands 2023 9789493304741
Verkooppositie 3088Hoogste positie: 3088
Nog niet verschenen, verwacht op 29‑02‑2024
21,99

Samenvatting

'Het zijn net mensen' is het boek waarmee Joris Luyendijk zich vestigde als een van de belangrijkste journalisten van deze tijd. Het werd een grote bestseller, met meer dan een kwart miljoen exemplaren zijn bestverkochte boek.

Het werd bekroond met de NS Publieksprijs, de Dick Scherpenzeel Prijs en de Assises du Journalisme Literary Prize.

Vijf jaar lang was Joris Luyendijk correspondent voor het Midden-Oosten. Hij sprak met stenengooiers en terroristen, met taxichauffeurs en professoren, met slachtoffers, daders en hun familie. Hij ondervond aan den lijve dictatuur, bezetting, terreur en oorlog. Hoe meer hij meemaakte, hoe verbaasder hij raakte. Wat gaapte er een kloof tussen wat hij als correspondent ter plekke waarnam, en wat hij daarvan terugzag in de media.

In 'Het zijn net mensen' laat Luyendijk met pakkende voorbeelden en vol humor zien hoe de media ons een gefilterd, vervormd en gemanipuleerd beeld van het Midden-Oosten geven.

Specificaties

ISBN13:9789493304741
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:224
Druk:1
Verschijningsdatum:29-2-2024
ISSN:

Over Joris Luyendijk

Joris Luyendijk (1971, Amsterdam) deed voor zijn studies Arabisch en antropologie onderzoek aan de Universiteit van Caïro, wat in 1998 leidde tot zijn eerste boek: Een goede man slaat soms zijn vrouw. Daarop volgde vijf jaar correspondentschap in het Midden-Oosten voor tal van Nederlandse en Vlaamse media met als eindresultaat het boek Het zijn net mensen. Vanaf 2003 presenteerde hij twee jaar lang de VPRO-programma's Zomer- en Wintergasten en stortte zich intussen op allerlei onderwerpen, van duurzaamheid tot de politieke cultuur aan het Binnenhof. In 2011 vroeg The Guardian hem om de cultuur van de financiële wereld in The City vanuit zijn antropologische blik te onderzoeken. Dit leverde in 2015 het boek Dit kan niet waar zijn op, dat meermaals werd bekroond, onder meer met de NS Publieksprijs, en vertaald. Naast The Guardian schrijft hij momenteel voor een breed scala aan Europese kranten en weekbladen. Sinds september 2018 is Luyendijk 'editor at large' bij De Correspondent. Op 8 februari 2022 verscheen zijn nieuwe boek, De zeven vinkjes.

Andere boeken door Joris Luyendijk

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het zijn net mensen