Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Gekaapt door het kapitaal

Zorg, onderwijs, wonen en kinderopvang

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2024 9789493339408
Verkooppositie 1371Hoogste positie: 474
Direct te downloaden

Samenvatting

Het kapitaal rukt op in de zorg, het onderwijs, de volkshuisvesting. Huisartspraktijken, kinderopvangcentra, educatieve uitgeverijen, ouderenzorg: ze worden massaal opgekocht door private equity en andere grote kapitaalkrachtige partijen. Hetzelfde geldt voor tandartspraktijken, dierenklinieken en arbodiensten.

Als gebruiker heb je er vaak geen weet van, want ze behouden hun oude naam, maar ondertussen telt voor de eigenaren maar één ding: rendement. Hoe heeft het zo ver kunnen komen? En vooral: wat is er aan te doen?

In dit boek schetst Mirjam de Rijk de onthutsende snelheid waarmee het kapitaal grip krijgt op essentiële onderdelen van de samenleving. Ze ontleedt de oorzaken en stuit daarbij op ongelijkheid, de belastingwetgeving, lage lonen, de macht van grote bedrijven, maar ook het pensioenstelsel en de praktijken van de Europese Centrale Bank.

En dat is meteen het goede nieuws, want overal zitten mensen aan de knoppen. Er valt dus wat aan te doen. Het boek eindigt dan ook met concrete maatregelen die het tij kunnen keren.

Dit boek is het elfde deel in de serie 'Vitale ideeën voor de wereld van morgen'. Deze serie behandelt levensnoodzakelijke vraagstukken en onderwerpen, telkens met het uitgangspunt: hoe willen we dat de wereld er morgen uitziet, en wat moeten we daarvoor doen?

Eerder verschenen o.a. 'Wij zijn de stad' van Floor Milikowski, 'De toekomst van het sterven' van Marli Huijer en 'De vluchteling, de grenswacht en de rijke Jood' van Arnon Grunberg. De serie verschijnt in samenwerking met De Groene Amsterdammer.

Specificaties

ISBN13:9789493339408
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:200
Druk:1
Verschijningsdatum:10-6-2024
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Mirjam de Rijk

Mirjam de Rijk (1962) is journalist. Ze schreef voor De Groene Amsterdammer, de Volkskrant, Trouw en tal van andere media. Ze is dol op het ontleden van cijfers en geldstromen, en de effecten ervan op de samenleving. Eerder schreef ze het boek 51 mythes over wat goed zou zijn voor de economie. De Rijk was tevens wethouder in Utrecht.

Andere boeken door Mirjam de Rijk

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Gekaapt door het kapitaal