Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het innovatieplatform

Innoveren in het centrum van de macht

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2017 9789024407989
Direct te downloaden

Samenvatting

Stel, je wordt gebeld door de minister-president. Hij vraagt je secretaris te worden van het Innovatieplatform, waarvan hijzelf voorzitter is. Het platform wordt in het leven geroepen om van Nederland een innovatief land te maken.

Het is een prioriteit van het nieuwe kabinet. Naast de minister-president zullen de ministers van OCW en EZ deel uitmaken van het Innovatieplatform en topmensen uit het Nederlandse bedrijfsleven en de wetenschapswereld. Wat
zou je antwoorden?

Frans Nauta, toenmalig voorzitter van de stichting Nederland Kennisland, kreeg in augustus 2003 zo'n telefoontje van Jan Peter Balkenende en zei: 'Ja, natuurlijk wil ik dat doen.' Dat was de start van een tumultueuze periode die Nauta achteraf kenschetst als 'niet leuk, maar wel leerzaam'. In dit boek doet hij open en eerlijk verslag van zijn belevenissen en reflecteert hij op wat hij heeft geleerd als vernieuwer in de polder. Het resultaat is een spannend en bij wijlen verbijsterend boek over gesmoord enthousiasme, gemiste kansen, poldercultuur en innoveren in het centrum van de macht.

Nice to know voor ieder die wil weten waarom een met veel elan gepresenteerd initiatief als het Innovatie platform tot weinig leidt; need to know voor ieder die innovatie op gang wil brengen.

Specificaties

ISBN13:9789024407989
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:151
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:14-2-2017
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Frans Nauta

Frans Nauta (1966) werkt aan een slimme overheid. Hij doet dat als lector Innovatie Publieke Sector aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen en als zelfstandig adviseur. Eerder was hij onder andere oprichter en voorzitter van denktank Stichting Nederland Kennisland (KL), de leidende Nederlandse denktank op het gebied van de kenniseconomie. Hij was ook de eerste secretaris en lid van het Innovatieplatform, onder voorzitterschap van de minister president. Hij is lid van de Sirius beoordelingscommissie van het Platform Bèta Techniek, lid van de raad van toezicht van stichting Holland Open en was onder andere voorzitter van stichting Cybersoek, bestuurslid van de VPRO en lid van de Raad van Advies van Studio K. Frans Nauta schrijft onder andere voor 'Binnenlands Bestuur', 'Management Scope' en 'ScienceGuide'. Hij is regelmatig te horen op Business News Radio in het programma 'Aan de slag' en geeft lezingen over innovatie in binnen- en buitenland voor een zeer divers publiek.

Andere boeken door Frans Nauta

Inhoudsopgave

1 Een dankbare premier
2 Het aangekondigde telefoontje
3 Why me?
4 Haagse Hoffelijkheid
5 De toon wordt gezet
6 De werkgroep Wijffels
7 Kantoor vinden
8 Mensen zoeken
9 Mijn hoekpand
10 Innovatieplatform aan zee
11 De VVD
12 De tweede vergadering
13 Ambtelijke memo’s
14 Fifteen Minutes of Fame
15 Zaagsel onder mijn stoel
16 Maij-Weggen en de inflight call
17 Hoe de tijd zich vult
18 Operatie Klop Klop
19 De sleutelgebieden
20 Werken aan de hamvraag
21 Een korte evaluatie
22 Sponsored by DSM
23 Momenten van eerlijkheid
24 Niet leuk, maar wel leerzaam

Verantwoording
Dank!
Afko’s

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het innovatieplatform