Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

E-coaching

Direct aan de slag met online en blended begeleiden

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2023 9789024463329
Direct te downloaden

Samenvatting

In de huidige tijdsgeest communiceren we meer en meer online en inmiddels is duidelijk dat begeleiding en ondersteuning ook uitstekend online kan plaatsvinden. Naast videobellen zijn er andere communicatiemiddelen die e-coaching mogelijk maken. Hierdoor kunnen coachtrajecten effectiever en efficiënter worden ingericht, waardoor cliënten snel, resultaatgericht en duurzaam kunnen worden geholpen met hun ontwikkelingsdoelstellingen.

Dit standaardwerk over e-coaching en blended coaching (een combinatie van off- en online coaching) heeft een stevig fundament in de wetenschappelijke theorie én staat vol praktische toepassingen. In dit boek worden de verschillende typen e-coaching besproken. Ook wordt uitgebreid stilgestaan bij coaching via chatbots en artificiële intelligentie (AI) en wat dit betekent voor het coachvak. Aan de hand van het ABC-model voor duurzaam ontwikkelen en de UNLOQ-methodiek voor online begeleiden komen alle ingrediënten van e-coaching en blended coaching aan bod. Dit zijn onder andere coachen op afstand, frequente contactmogelijkheden, de kracht van sociale anonimiteit en de helende aspecten van schrijven.

Deze vorm van online begeleiding vraagt om nieuwe vaardigheden van de coach. Dit boek brengt die vaardigheden in kaart en helpt de lezer deze te ontwikkelen. Daarnaast biedt het concrete handvatten voor het vormgeven en uitvoeren van blended trajecten, inclusief een compleet uitgewerkt voorbeeld van een online coachtraject.

E-coaching is geschreven voor coaches (in opleiding), mentoren, docenten, hr-professionals,
loopbaanadviseurs en andere begeleidingsdeskundigen die met hun coaching beter willen aansluiten op de huidige tijdsgeest.

In deze herziene editie zijn de laatste ontwikkelingen op technologisch gebied opgenomen. Ook zijn de ervaringen van de auteurs en die van meer dan 125 collega’s met het opleiden van e-coaches en het blended begeleiden van wereldwijd duizenden cliënten verwerkt in dit boek.

Specificaties

ISBN13:9789024463329
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:256
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:13-10-2023
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
ISSN:

Lezersrecensies

4.3 van de 5
18 stemmen
13
2
0
2
1

Over Anne Ribbers

Anne Ribbers studeerde af als arbeids- & organisatiepsycholoog en heeft ruime ervaring als trainer, opleider en (online) coach. Ze is medeoprichter van eCoachPro/ eCarePro en daar verantwoordelijk voor leer- en (gedrag) ontwikkelingsprogramma’s voor grote organisaties. Zij is pionier op het gebied van online begeleiding en ontving voor haar onderzoek (aan de Tilburg University) op dit gebied een substantiële subsidie van ZonMW (de afdeling ‘Health’) van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek. Daarnaast is zij dagelijks actief in het (online) begeleiden van (executive) professionals op het snijvlak van gezondheid, werk en persoonlijke effectiviteit.

Andere boeken door Anne Ribbers

Over Alexander Waringa

Alexander Waringa is psycholoog, onderzoeker en ontwikkelaar. Hij is medeoprichter van eCoachPro/ eCarePro. Sinds 2000 ontwikkelt hij internettoepassingen voor ‘human development’. Hij is verbonden aan Tilburg University als onderzoeker naar de effectiviteit van online begeleiding. Daarnaast is hij ‘ambassadeur eHealth NIP’ (Nederlands Instituut van Psychologen) en als bestuurslid van de NOBCO (Nederlandse Orde van beroepscoaches) de initiatiefnemer van het online evaluatie-instrument de ‘Coaching Monitor’. Tevens schrijft hij voor diverse magazines over online begeleiding en e-health.

Andere boeken door Alexander Waringa

Inhoudsopgave

DEEL I INTRODUCTIE IN DE WERELD VAN E-COACHING 15
1 E-coaching: hoe coaching online werkt 17
2 Verschillende typen van e-coaching 25
3 E-coaching via coachbots met AI 39
4 Digitaal en online communiceren 53
5 De kracht van e-coaching 61
6 Het ABC-model voor het echte veranderen 79
7 Achtergronden van de UNLOQ-methodiek 95

DEEL II AAN DE SLAG ALS E-COACH
8 Ervaringen van e-coaches 111
9 Het ABC-model in de praktijk 129
10 De UNLOQ-methodiek in uitvoering 139
11 De techniek in e-coaching 161
12 Het faciliteren van e-coachtrajecten 171

DEEL III UITGEWERKT E -COACHTRAJECT 187
Introductie 188
Het coachtraject 188

Literatuur 219
Overige bronnen 224

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        E-coaching