Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Rood in Wassenaar

Pleidooi voor een kansrijk leven (voor iedereen)

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2022 9789026357084
Direct te downloaden

Samenvatting

'Rood in Wassenaar' van Marjolein Moorman is het persoonlijke en openhartige verhaal van een bevlogen politicus voor wie het persoonlijke politiek is. Moorman is bekend van de tv-serie Klassen.

Marjolein Moorman groeit op in Wassenaar, in een 'rood' gezin tussen de villa’s. Anders dan veel mensen in hun omgeving, hebben ze het thuis niet breed. Tijdens haar studententijd overlijden haar vader en moeder kort na elkaar en blijkt er een schuld te zijn, die Marjolein en haar twee jongere broers op zich nemen. Het zullen vormende gebeurtenissen zijn.

In 'Rood in Wassenaar' vertelt Marjolein Moorman haar verhaal, van haar jeugd in een van de rijkste gemeenten van Nederland tot haar strijd als wethouder in Amsterdam. Ze streeft naar meer kansengelijkheid en minder armoede, naar kwalitatief goed en toegankelijk onderwijs voor iedereen. Met lef en daadkracht toont ze hoe het sociaaldemocratische ideaal in de praktijk gebracht kan worden en opnieuw aan geloofwaardigheid kan winnen.

Anno 2021 moet iedereen alles kunnen bereiken in het leven, op eigen kracht. Succes is je eigen verdienste en als je faalt, is dat je eigen schuld. Maar door het individu volledig verantwoordelijk te maken voor zijn eigen leven gaat veel talent verloren en dreigt onze samenleving steeds verder uiteen te vallen. Moorman ziet het bestrijden van kansenongelijkheid dan ook als haar belangrijkste opdracht.

'Rood in Wassenaar' van Marjolein Moorman laat overtuigend zien dat verandering altijd mogelijk is en dat het het waard is om voor je idealen te strijden.

'In drie jaar tijd is Marjolein Moorman uitgegroeid tot hét boegbeeld van onderwijs en de strijd tegen kansenongelijkheid.' – Het Parool

Specificaties

ISBN13:9789026357084
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:256
Druk:1
Verschijningsdatum:26-1-2022
ISSN:

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Over Marjolein Moorman

Marjolein Moorman (Wassenaar 1974) promoveerde in 2003 in de communicatiewetenschap en werkte een aantal jaar aan de Universiteit van Amsterdam. In 2010 stapte ze over naar de politiek: ze werd raadslid en voorzitter van de Amsterdamse PvdA-fractie, Sinds 2018 is ze wethouder van Onderwijs, Armoede en Inburgering in de hoofdstad.

Andere boeken door Marjolein Moorman

Inhoudsopgave

Proloog – Voorbij dubbeltjes en kwartjes 11

Rood in Wassenaar 16
De erfenis 30
Van de partij 44
Vroeg beginnen 60
Het klasje van Asscher 72
Oppositie-ontgroening 83
Van wie is de stad? 98
Het persoonlijke is politiek 116
Schuldenrust 137
Niemand voor de klas 159
Het onderwijs als wedstrijd 180
De meritocratische ladder 198
Vertrouwen herstellen 216

Epiloog – Een kansrijk leven (voor iedereen) 233

Verantwoording en dankwoord 245

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Rood in Wassenaar