Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Zero to one - Creëer de toekomst

Wat iedere ondernemer kan leren van Silicon Valley

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2014 9789047007272
Verkooppositie 3059Hoogste positie: 118
Direct te downloaden

Samenvatting

'Van 0 naar 1' is het vermogen van een bedrijf om een nieuwe markt te creëren in plaats van iets toe te voegen aan een al bestaande markt (`van 1 naar 2 ). Met name in de wereld van digitale communicatie moeten ondernemingen over dit vermogen beschikken om succesvol te kunnen zijn, maar in feite geldt dat ook voor traditionele bedrijfstakken. Peter Thiel, oprichter van onder meer PayPal, doceert over dit onderwerp aan Stanford, de universiteit van Silicon Valley.

Met 'Zero to One' schreef hij, dankzij de unieke combinatie van praktische tips, eigen ervaring en strategische inzichten, de bijbel van een nieuwe generatie ondernemers. Thiels inzichten over strategie, teambuilding, verkoop, het pitchen van ideeën en nog veel meer zijn breed toepasbaar. Een must-read voor elke (beginnende)ondernemer!

Specificaties

ISBN13:9789047007272
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:235
Druk:1
Verschijningsdatum:24-9-2014
Hoofdrubriek:Algemeen management

Expertrecensies (3)

Longread - Zero to One
Patrick Davidson | 10 maart 2016
‘Every moment in business happens only once', zo luidt de krachtige openingszin van Zero to one - Creëer de toekomst. Als lezer val je er dan meteen goed in. Peter Thiel, betrokken bij zowel Paypal (als oprichter) als Facebook (als een van de eerste investeerders), neemt je in Zero to one mee op een reis door zijn gedachten, ervaringen en de vragen die hem bezig houden.Lees verder
Nienke Dijkstra | 14 april 2015
Verticale of intensieve vooruitgang, hoe doe je dat? Een vraag die centraal staat in Zero to One van Peter Thiel, de medeoprichter van Paypal. Totaal nieuwe producten bedenken en ontwikkelen in plaats van dingen die werken kopiëren (horizontale variant).Lees verder
Peter de Roode | 10 april 2015
Wie kan er beter iets schrijven over start-ups dan iemand die meerdere succesvolle start-ups heeft opgericht? Durfkapitalist Peter Thiel die o.a. de bedrijven Palantir en PayPal heeft opgericht en de eerste directeur was bij Facebook, heeft een zeer eigentijdse visie over hoe nieuwe bedrijven opgezet moeten worden.Lees verder
Alle expertrecensies (3)

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (4)

nieuws
Bij de zomeractie: Deze vijf boeken moet je deze zomer lezen
Justin van Lopik 22 juni 2015 Lange zomeravonden en een lager tempo in de zomerperiode, met als hoogtepunt een vakantie, zorgen voor extra leestijd. Elke zomer is er altijd wel een boek dat me inspireert en aanzet om anders te denken, of om gewoon te focussen op wat echt belangrijk is.
preview
Zero to One: Concurrentie is voor losers!
Jeroen Ansink 13 februari 2015 Peter - Paypal - Thiels boodschap aan startups is luid en duidelijk: werk aan een mini-monopolie door een hoekje van de markt te domineren waarin bijna niemand actief is. Hij schreef er een boek over: Zero to One.
nieuws
Gezocht: boeken over innovatie
Pierre Spaninks 22 december 2014 Pierre Spaninks blogt over zijn ervaringen als jurylid van het Managementboek van het Jaar. Zijn collega's kunnen en mogen het allemaal heel anders beleven. Graag zelfs, want het proces is gebaat bij een levendige discussie.
nieuws
Creativiteit, ondernemerschap en een flinke zak geld
Bertrand Weegenaar 21 oktober 2014 Silicon Valley van de hand van Eva de Valk, is een leuk en leerzaam boek. Het is een uitvloeisel van de drieluik die Alexander Klöpping in 2012 gemaakt heeft voor DWDD (‘De Wereld Draait Door’) University. Eva Valk was als onderzoekster bij dit programma betrokken.

Over Blake Masters

Blake Masters (1988)is medeoprichter van Judicata, ene bedrijf dat apps bouwt voor onderzoek en analyse in de juridische wereld. Net als Peter is Blake afgestudeerd aan Stanford University.

Andere boeken door Blake Masters

Inhoudsopgave

Voorwoord: Zero to One – van nul naar één

1. De uitdaging van de toekomst
2. Party Like It’s 1999
3. Alle gelukkige bedrijven verschillen van elkaar
4. De ideologie van het concurreren
5. Het voordeel van de laatste zet
6. Je bent geen lootje uit de loterij
7. Follow the money
8. Geheimen
9. Grondslagen
10. Het maffiamechanisme
11. Als je het bouwt, komen ze dan?
12. Mens en machine
13. Groen zien
14. De oprichtersparadox

Conclusie: Stagnatie of singulariteit?
Dankwoord
Register
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Zero to one - Creëer de toekomst