Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De Tesla-revolutie

Waarom de olie-industrie haar macht verliest (PDF-download)

E-book Pdf met watermerkbeveiliging Nederlands 2017 9789048531974
Direct te downloaden

Samenvatting

Een modern leven zonder elektriciteit en transport is ondenkbaar. Het grootste gedeelte van de energie die wij gebruiken, komt tot nu toe uit de fossiele brandstoffen aardgas, aardolie en steenkool. Maar door het succes van onder andere zonne- en windenergie is er sprake van een nieuwe energierevolutie. Het verkoopsucces van Tesla Motors laat zien hoe snel de wereld verandert. De Tesla-revolutie is begonnen.

Toch kunnen we nog lang niet zonder olie. De vraag naar het zwarte goud stijgt nu al 150 jaar. De olieconflicten en de geopolitieke spanningen zijn daarom nu groter dan ooit. Maar door het enorme succes van vooral zonne-energie zal de macht van oliegiganten minder worden.

In 'De Tesla-revolutie' gidsen Willem Middelkoop en energie-expert Rembrandt Koppelaar je door het snel veranderende energielandschap. In korte Q&A-hoofdstukken vertellen ze het complete verhaal: helder, optimistisch en snel. Vragen als 'Waarom worden er in 2030 vrijwel alleen nog elektrische auto's verkocht?' en 'Waarom raakt de goedkope olie op?' komen aan de orde.

Specificaties

ISBN13:9789048531974
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:pdf
Aantal pagina's:358
Druk:1
Verschijningsdatum:24-3-2017
Hoofdrubriek:Economie

Expertrecensies (1)

De Tesla-revolutie - Waarom de olie-industrie haar macht verliest
Wardy Poelstra | 18 juli 2017
Ook nu Donald Trump besloten heeft om uit het Klimaatakkoord van Parijs te stappen, is de trend naar meer gebruik van duurzame energie onomkeerbaar. Politiek, bedrijfsleven en publieke opinie in grote delen van de wereld lijken het erover eens dat er iets moet gebeuren om de klimaatverandering te stoppen.Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

preview
De Tesla-revolutie
Willem Middelkoop 27 maart 2017 De Tesla-revolutie behandelt de enorme energietransitie van fossiele (olie/gas/steenkool) naar alternatieve energiebronnen, zoals zonne- en windenergie. Een preview.
Alle interviews en artikelen (1)

Over Willem Middelkoop

Willem Middelkoop (1962) is ondernemer en journalist en werd bekend als marktcommentator voor RTL Z en vaste medewerker van De Wereld Draait Door. Hij is de oprichter van de webshop Amsterdamgold.com en het Gold&Discovery Fund. Van Middelkoops, 'Als de dollar valt', zijn bijna 50.000 exemplaren verkocht. Zijn tweede boek, De permanente oliecrisis, werd eveneens een bestseller.

Andere boeken door Willem Middelkoop

Over Rembrandt Koppelaar

Rembrandt Koppelaar (1985) is a senior researcher at the Swiss Institute for Integrated Economic Research (IIER), where he heads a research team working on the mapping of material and energy flows in economies. In addition he holds a part-time doctoral research position at Imperial College London on investment decisions in electricity market models.

Andere boeken door Rembrandt Koppelaar

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

1. De Tesla-revolutie
2. De dominantie van fossiele brandstoffen
3. Petrodollars en de geopolitiek van olie
4. Peak oil en het einde van goedkope olie
5. Klimaatverandering en de energiewereld
6. De energiemix van de toekomst

Epiloog
Appendix

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De Tesla-revolutie