Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Commercieel luisteren

Over oenen, kampioenen en strandballen

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2016 9789082073492
Direct te downloaden

Samenvatting

'Commercieel luisteren' is een boek voor professionals en experts van wie verwacht wordt dat zij ook advies- en salesgesprekken voeren. Dit deel van de functie vraagt om andere inzichten en vaardigheden dan meestal in het eigen vakgebied ontwikkeld zijn. Met de inzichten uit dit boek zijn deze vrij eenvoudig toe te passen in de praktijk.

De oplossing is niet het oefenen van een vlotte babbel, de perfecte elevator pitch of overtuigen met stapels bewijs en argumenten. Klanten overtuig je door te luisteren! Hoe ontdek je de werkelijke behoeften, belangen en verwachtingen?

Marc van Katwijk (1966) is trainer en business coach. In zijn trainingspraktijk ontmoet Marc dagelijks mensen die als een berg op zien tegen commerciële gesprekken. De spanning ontstaat meestal door gedachtes als 'Ik wil voorkomen dat ik als een stofzuigerverkoper over kom' of 'Ik wil voorkomen dat ik de opdracht niet scoor...' Veel experts die dit herkennen zoeken naar een praktische en effectieve oplossing om van dit ongemakkelijke gevoel af te komen.

Als u uzelf bewust wordt en eenvoudig traint in een creërende manier van denken en doen, dan verandert u daarmee uw resultaten. En dat gaat veel verder dan de deal alleen.

Dit boek beschrijft op praktische, vlotte en verhelderende wijze de essentiële inzichten en toepassingen om opdrachten gegund te krijgen en langdurige samenwerking met uw klanten aan te gaan. Uw sales- en adviesgesprekken gaan veel relaxter en worden leuker om te doen. Succes is dan onvermijdelijk.

De volgende thema's worden in dit boek behandeld:
-Bewust worden van je luisterintentie.
-Commerciële ruimte creëren.
-Ontdek behoeften en belangen.
-Doelen en verwachtingen concreet maken.
-Kijk over de deal heen.

Specificaties

ISBN13:9789082073492
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:144
Druk:2
Verschijningsdatum:10-6-2016
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Commercieel luisteren
Annett Keizer | 6 september 2013
Voor iedereen die een goed gesprek met zijn of haar klant wil voeren is 'Commercieel luisteren. Over oenen, kampioenen en strandballen'van Marc van Katwijk een aanrader. Niet omdat het volstaat met nieuwe informatie, maar omdat het in een notendop de essentie van goed luisteren en contact maken schetst. In simpel taalgebruik met korte krachtige adviezen tot de kern komen waar het in effectieve communicatie om draait. Daar gaat het in dit boek allemaal om.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Marc van Katwijk

Marc van Katwijk is trainer en business coach en wordt veel gevraagd om trainingen te verzorgen op het gebied van communicatie, sales en advisering. Hij heeft een bedrijfskundige achtergrond en een sterk ontwikkeld gevoel om theorie te vertalen naar praktische inzichten en toepassingen. Hij werkt zelfstandig voor grote en kleine organisaties en werkt veelvuldig samen met grote trainings- en adviesbureaus. Door de jaren heen heeft Marc van katwijk een heldere visie en methodiek ontwikkeld voor de persoonlijke en zakelijke ontwikkeling van mensen. Deze essentiële inzichten en toepassingen hebben inmiddels duizenden mensen geholpen om hun persoonlijke en zakelijke doelen te realiseren.

Andere boeken door Marc van Katwijk

Inhoudsopgave

Intentie is alles

-Wat is intentie?
Inleiding tot het begrip
-Strandballen
Alles over echt luisteren
-Even schakelen
De vier communicatieniveaus
-Durf de OEN te zijn
Van oplossingsgericht naar behoeftegericht
-Voorkomen of creëren?
Hoe intentie succes bepaalt
-Nivea
Over gedachten en interpretaties
-Check it out, baby!
Het belang van aftasten
-Ondervragen of afvragen
Hoe je hoort wat er werkelijk speelt
-U vraagt, wij draaien
Hoe je van toegevoegde waarde bent
-Calimero & Friends
Inzichten die je effectiviteit vergroten
-Wat wil je eigenlijk?
Ontdek de behoefte achter de vraag
-Yes!
De deal, en zo verder

Laatste woord

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Commercieel luisteren