Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Gigantisme

Van too big to fail naar trager, kleiner en menselijker

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2019 9789401462037
Direct te downloaden

Samenvatting

Een verrassende diagnose met remedie van onze ontspoorde economie

Onze wereld lijdt aan gigantisme. De topbedrijven en -organisaties worden steeds groter en machtiger. Dat Champions’ League-effect doodt gezonde concurrentie, leidt niet tot duurzame groei en brengt de mens in verdrukking, met welvaartsziektes als burn-out of obesitas tot gevolg.

Een gezonde toekomst voor onze economie zal kleiner, trager én gelukkiger zijn. Geen utopische economie, maar een economie die rekening houdt met alle dimensies van de mens: het sociale, het ecologische en het economische. Een economie die zich niet laat leiden door groeiobsessie en de volgende generaties met schulden opzadelt, sociale scheeftrekkingen veroorzaakt en het milieu zwaar belast.

Noels pleit er in 10 stappen voor de spelregels bij te stellen om de giganten te temmen, en het individu terug een plaats te geven in de wereldeconomie.

Specificaties

ISBN13:9789401462037
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:240
Druk:1
Verschijningsdatum:7-3-2019
Hoofdrubriek:Economie
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Gigantisme - 'Een hoopvol boek, vol rijke inzichten'
Freija van Duijne | 10 mei 2019
De wereld is toe aan een nieuw verhaal over de economie. Het grote groeiverhaal over de wereldeconomie is te lang het enige geweest. Van de bankencrisis tot plastic soup, je kunt het zien als verschijnselen van een economisch systeem dat tegen zijn grenzen aanloopt.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
7 stemmen
7
0
0
0
0

Over Geert Noels

Geert Noels (1967) is hoofdeconoom van de zakenbank Petercam en columnist bij het economische weekblad Trends. De afgelopen jaren groeide hij uit tot een bekende opiniemaker en veelgevraagd spreker over financiële en economische onderwerpen

Andere boeken door Geert Noels

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Gigantisme