Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De smaak van perfectie

Een kookboek voor organisatieverbeteraars

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2023 1e druk 9789461265722
Verkooppositie 5557Hoogste positie: 5557
Direct te downloaden

Samenvatting

Het succes van organisaties wordt bepaald door de kwaliteit en de snelheid waarmee je continu je bedrijfsprocessen verbetert. Daarbij kun je gebruikmaken van Lean, Six Sigma of andere populaire verbetermethoden en -technieken. Maar welke moet je wanneer inzetten en hoe werken ze samen?

In dit boek beschrijven de auteurs beproefde recepten voor het ontwikkelen en implementeren van geslaagde verbetertrajecten. Ze laten overtuigend zien dat als je werkt vanuit een sterke filosofie, methoden en technieken elkaar niet uitsluiten maar juist complementair zijn en mits goed uitgevoerd bijdragen aan het succes van morgen.

Specificaties

ISBN13:9789461265722
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:240
Druk:1
Verschijningsdatum:11-7-2023
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (1)

preview
De smaak van perfectie - Een kookboek voor organisatieverbeteraars
13 juli 2023 André van Hofwegen en Willem-Jan Vos schreven ‘De smaak van perfectie’ voor wie door alle verbetermethodieken het bos niet meer ziet en behoefte heeft aan praktische handvatten voor elk verbetervraagstuk. In hun preview vertellen ze over hun boek.

Over André van Hofwegen

André van Hofwegen streeft naar de perfecte organisatie. Al meer dan 15 jaar helpt hij organisaties binnen de overheid, zorg en dienstverlening om de filosofie van continu verbeteren te internaliseren. In zijn rol als adviseur, trainer en coach heeft hij inmiddels honderden mensen en tientallen organisaties begeleid in de wereld van onder andere procesmanagement, lean en six sigma. In de wetenschap dat elke organisatie uniek is, zoekt hij voor elke organisatie naar balans en maatwerk in de wirwar van verbeterfilosofieën, -methodieken en -technieken. André is Director Process Improvement bij Improven en in die rol stuurt hij een team aan van ongeveer 15 adviseurs. Daarnaast voert hij zelf met grote regelmaat adviesopdrachten uit in verschillende branches. 

Andere boeken door André van Hofwegen

Over Willem-Jan Vos

Willem-Jan Vos heeft jarenlange ervaring met het ontwikkelen en implementeren van complexe verbeterprojecten in organisaties. Hij heeft talloze consultants getraind in hun vakgebied. Hij is verbonden bij adviesbureau Improven dat is gespecialiseerd in continu verbeteren.

Andere boeken door Willem-Jan Vos

Inhoudsopgave

Voorwoord
Dankwoord
Inleiding

Deel I
DE BASIS

1. Waarom continu verbeteren nodig is
2. Wat er nu misgaat en waarom
3. Onze filosofie als oplossing
4. Wat continu verbeteren betekent
5. Enkele uitgangspunten van continu verbeteren
6. Een kookboek voor verbeteraars
7. Dagelijks continu verbeteren
8. De lichte maaltijd: continu verbeteren middels Kaizen
9. Conclusie na deel 1

DEEL II
DE UITVOERING

10. Beeldvormen: hoe te beginnen?
11. Meten: hoe meten we de prestaties?
12. Analyseren van het probleem: waar staan we?
13. Analyseren van de potentiële oorzaken: hoe komt het?
14. Bedenken van verbeteringen: wat gaan we doen?
15. Borgen van de resultaten: hoe ervoor zorgen dat het zo blijft?
16. Decharge: hoe ronden we dit af?
17. Conclusie na deel 2


DEEL III
TOOLS EN TECHNIEKEN

De techniekenmatrix
5-S
5 x waarom
A3
Brainwriting
Control Chart
CTQ en CTQ flowdown
Customer journey
Data verzamelen en meetplan
Detailproces/swimlane
End-to-end proces
Failure mode and effect analysis
Hoshin kanri
Ishikawa
Issue tree
Kanban
Line balancing
Operationele definitie
Pareto-analyse
Persona's
Poka yoke
Project charter
SIPOC
Stakeholderanalyse en -management
Trainingen ontwikkelen
Verdeling van de data
Voc - voice of the customer
Yamazumi

Literatuurlijst
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De smaak van perfectie