Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

You-Topia

De impact van de digitale revolutie op ons werk, ons leven en onze omgeving

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2012 9789462200128
Direct te downloaden

Samenvatting

Dit boek gaat niet over crisis of economisch malheur. Dit boek gaat niet over wat er allemaal fout gaat en verkeerd is. Nee, dit boek gaat over kansen die gepakt kunnen worden, omdat er een revolutionaire ontwikkeling gaande is, die diepgaande verandering teweegbrengt.

Die ontwikkeling, de digitale revolutie, is niet tegen te houden. De revolutie is technology driven. En de impact ervan is vele malen groter dan die van de industriële revolutie. Dit is het einde van het industriële tijdperk. De wereld verandert, de mensen veranderen.

Hoe komt dat, waardoor ontstaan deze veranderingen, wat zijn de kansen en bedreigingen en hoe kunnen we daar het best mee omgaan? Daar gaat dit boek over. Het gaat over nieuw werken, nieuw leven, de nieuwe wereld.

Specificaties

ISBN13:9789462200128
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:192
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:11-12-2012
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Expertrecensies (3)

You-Topia
Bote Scholtens | 11 juli 2013
De keuze om het nieuwe boek van Erik Veldhoen te lezen was voor mij snel gemaakt. Ik ben zelf afgestudeerd op het onderwerp 'Het Nieuwe Werken' en in mijn werk als adviseur houd ik mij ook veel met dit onderwerp bezig. Veldhoen - ook wel de 'uitvinder' van 'Het Nieuwe Werken' genoemd - heeft al een aardige stapel boeken op zijn naam staan over het fenomeen dat inmiddels al twintig jaar speelt. Ik zie Veldhoen dan ook een beetje als visionair en was erg benieuwd naar zijn inzichten in dit boek.
Lees verder
You-Topia
Yolanda van Heese | 15 mei 2013
Er is de laatste tijd veel discussie over 'Het nieuwe werken'. Eén van de grondleggers van HNW, Erik Veldhoen, schreef onlangs een nieuw boek: 'You-Topia'. Daarin gaat hij in op de praktische consequenties van digitalisering voor mens en organisatie. Met zijn boek roept hij professionals op om hun ideale ruimte te creëren om te werken en te leven, en organisaties om die ideale ruimte te faciliteren. Zo ontstaat er een nieuwe samenhang tussen de virtuele, fysieke en mentale omgeving.
Lees verder
You-Topia
Erik de Vries | 5 maart 2013
Weinigen zullen weten dat de term ‘het nieuwe werken’ al stamt uit het begin van de jaren ‘90. Erik Veldhoen was een van de eersten die direct de consequenties van het toen nog aandoenlijk prille digitale tijdperk doorzag en de consequenties ervan in 1995 boekstaafde in zijn boek ‘Kantoren bestaan niet meer’ waarin het nieuwe werken al ruimschoots aan bod kwam.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Erik Veldhoen: ‘De oude systemen zijn failliet, de eindgebruiker zit op de blaren’
Erik de Vries 26 februari 2013 In You-Topia draagt Erik Veldhoen ‘het oude werken’, gebaseerd op de schijnzekerheden van de industriële revolutie, ten grave. De opmars van de virtuele ruimte zal drastische gevolgen hebben voor onze life-work balance. Een gesprek over de toekomst van vandaag.

Over Erik Veldhoen

Erik Veldhoen heeft 'Het Nieuwe Werken' op de kaart gezet met zijn visionaire boek Kantoren bestaan niet meer (1995) en het standaard werk The Art of Working (2005). Hij heeft vele organisaties, zoals Interpolis, Rabobank Nederland, de gemeente 'sHertogenbosch, Macquarie Investmentbank in Sydney en Orbis, het geneeshuis van de toekomst in Sittard, geholpen om nieuwe manieren van werken te ontwikkelen en implementeren. Erik ontving de Life-time achievement award van het Telewerk Forum in 2010.

Andere boeken door Erik Veldhoen

Inhoudsopgave

Ouverture
Requim
Polyfonie
Big Change
Etudes
Finale Bibliografie

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        You-Topia