Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Projectmanagement met Creatiemacht

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2015 9789463190046
Direct te downloaden

Samenvatting

In de huidige netwerksamenleving krijgen projectleiders bij bedrijven en instellingen steeds vaker te maken met uiterst assertieve en veeleisende doelgroepen. Dat geldt in het bijzonder in het publieke domein, waar de overheid haar traditionele machtspositie is kwijtgeraakt en maatschappelijke partners als gelijke moet behandelen. Samenwerken is veel complexer geworden. Dit heeft grote gevolgen voor de manier waarop projecten worden uitgevoerd. Iedereen trekt aan de touwtjes. Het is een kunst om alle betrokken partijen met energie aan hetzelfde resultaat te laten werken.

'Projectmanagement met Creatiemacht' biedt een manier om in dit krachtenveld projecten tot een goed einde te brengen. Projectleider en team moeten, veel nadrukkelijker dan voorheen, aandacht besteden aan de belangen van de stakeholders en zich dienend opstellen. Die stakeholders zijn immers de eigenaren van het project. Begrippen als macht, vertrouwen en verantwoordelijkheid krijgen een andere betekenis. De nadruk komt niet zozeer te liggen bij structuren en bevoegdheden, maar bij het vermogen om samenwerking te creëren en mensen zelf verantwoordelijkheid te laten nemen.

Dat vermogen noemen de auteurs Creatiemacht. In dit boek leggen zij uit hoe projectleiders en opdrachtgevers deze Creatiemacht kunnen inzetten in hun projecten. Ook worden basisprincipes van goed projectmanagement, zoals planning en beheersing, behandeld.

Specificaties

ISBN13:9789463190046
Trefwoorden:projecten, creatiemacht
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:192
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:23-9-2015
Hoofdrubriek:Projectmanagement
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

preview
Preview - Projectmanagement met Creatiemacht
Robertjan Uijl 1 oktober 2015 Bij projectmanagement is het de kunst om alle betrokken partijen met energie aan hetzelfde resultaat te laten werken. Het boek Projectmanagement met Creatiemacht beoogt daarbij te helpen. In deze preview vertelt een van de auteurs hoe dat handen en voeten krijgt.

Over Robertjan Uijl

Robertjan Uijl is partner bij adviesbureau Organisatieregie, specialist in project- en programmamanagement en regievoering. Hij heeft als projectleider, adviseur en trainer ruime ervaring met verschillende methoden voor projectmanagement.

Andere boeken door Robertjan Uijl

Over Hans Licht

Hans Licht is partner van het adviesbureau Organisatieregie. Hij heeft meer dan 35 jaar ervaring als manager en adviseur in de publieke sector. Hij is onder meer (co-)auteur van 'Programmatisch Creëren' (2013), 'Projectmanagement met Creatiemacht' (2015) en 'Regievoeren zonder macht' (2013).

Andere boeken door Hans Licht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Projectmanagement met Creatiemacht