Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Johan Cruijff in Barcelona

De mythe van de verlosser

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2016 9789492037534
Direct te downloaden

Samenvatting

El Salvador, De Verlosser. Dat was zijn bijnaam in Barcelona, dachten wij, maar in werkelijkheid was er niemand die Johan Cruijff zo noemde. Hij was voor hen 'El Flaco', de magere. Later, toen hij trainer werd van Barça, spraken zijn spelers gekscherend van 'God', omdat hij alles zag en alles beter wist. Een god die regelmatig van zijn berg in Barcelona is afgedaald om in de wereld zijn wijsheden te verkondigen, zijn vrienden te omarmen, zijn vijanden te vervloeken en de Catalanen wijs te maken dat 'één duif nog geen zomer' maakt.

Bijna altijd was Edwin Winkels daarbij. Hij emigreerde als jonge journalist naar Barcelona in 1988, hetzelfde jaar dat Cruijff er trainer werd. Sindsdien hebben de twee elkaar met grote regelmaat ontmoet. Voor interviews en informele gesprekken, op persconferenties en bij spontane ontmoetingen, op hoge toppen en in diepe dalen.

Dit boek is Winkels' persoonlijke relaas over die 28 jaar met Cruijff in Barcelona. Een even bewonderende als kritische beschouwing over de beroemdste Nederlander ooit, gelardeerd met bijzondere anekdotes en ontboezemingen.

Specificaties

ISBN13:9789492037534
Trefwoorden:biografie, voetbal
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:256
Druk:1
Verschijningsdatum:8-9-2016
ISSN:

Lezersrecensies

3.0 van de 5
1 stem
0
0
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Edwin Winkels

Edwin Winkels (1962) is journalist en sinds 2013 schrijver van romans. Hij debuteerde met 'Welkom Thuis', waarover Matthijs van Nieuwkerk zei: 'Wat een boek! Het lef dat ook Tommy Wieringa heeft.' In 2014 verscheen 'Haar laatste vlucht', waarvan in 2016 ook een Spaanse editie werd gelanceerd. In de lente van 2016 verscheen zijn historische roman 'Het oog van de orkaan'.

Andere boeken door Edwin Winkels

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Johan Cruijff in Barcelona