Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Helweek - 7 dagen die je leven veranderen

‘Helweek’ van Erik Bertrand Larssen is een stoer boek dat je uitdaagt om een week lang uit je comfortzone te stappen. Een week waarin je je dagelijkse routine doorbreekt en je meer doet dan je normaal gesproken zou doen.

Brigitte Koehler | 5 november 2014 | 2-3 minuten leestijd

Met zijn boek ‘Helweek’ introduceert Erik Betrand Larssen een methode om zelf een niet-militaire variant op een ‘helweek’ te kunnen volbrengen. Een week lang sta je heel vroeg op en sport je minimaal één uur per dag. Je werkt langer door en plant je week zorgvuldig waardoor je focust op de zaken die je echt wilt doen, echt voor elkaar wilt krijgen. Hiermee doorbreekt je vaste gewoonte en hier is het Larssen om te doen. Door je zelf tot het uiterste te brengen creëer je nieuwe inzichten, is het idee. En krijg je een beter beeld van je capaciteiten. Want we kunnen vaak meer dan we denken.

‘Helweek’ heeft een nieuwe en originele insteek. Ik heb het boek dan ook met heel veel plezier gelezen. Het stipt verschillende interessante onderwerpen aan. Deze onderwerpen zijn verdeeld over de 7 dagen van de week. Zo doorbreek je op maandag je vaste gewoontes. En besteed je je woensdag met name aan timemanagement.

Het boek grijpt hierbij terug op verschillende bekende theorieën en boeken, bijvoorbeeld ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’ van Stephen R. Covey. Maar hoewel ik het boek in een adem uit heb gelezen vond ik het jammer dat het boek niet heel diepgaand op de onderwerpen ingaat, waardoor je wel aan het denken wordt gezet maar niet echt tools krijgt aangereikt om gewoonten echt te veranderen.

Maar goed, daar kun je de genoemde boeken natuurlijk voor gaan lezen. En, nee, ik heb zelf geen plannen voor een eigen ‘helweek’ gemaakt. Wat ik wel uit ‘Helweek’ heb opgepikt is dat je onderscheid moet leren maken tussen verschillende soorten prestaties. Als je een klus die alleen maar goed genoeg hoeft te zijn helemaal perfect uitvoert, heb je alleen maar je eigen krachten verspild. De extra inzet die je hebt getoond heeft niemand je gevraagd, daarom krijg je er ook geen feedback over.

Dit is voor mij een eye-opener. Ik kan dit boek velen aanraden, er staat zeker iets in wat je bij zal blijven of waar je meer van wilt weten. Zelf zal ik het boek zeker nog eens herlezen. En natuurlijk hoop ik dat jij wel het lef hebt om die ‘helweek’ voor jezelf te organiseren, ik wens je veel succes!

Over Brigitte Koehler

Brigitte Koehler is gespecialiseerd in arbeidsmarktbeleid en loopbaanadvies.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden