Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Genadeloos

‘Je kunt meer dan je denkt! Het is geen kwestie van kunnen, maar van willen. Maar je moet eerst weten wat je wil.’ Zo eindigt Erik Bertrand Larssen de inleiding van zijn boek 'Genadeloos' en dat vat het boek meteen goed samen. Met zijn achtergrond als militair (commando) en econoom voelt de schrijver feilloos aan waar de hedendaagse mens mee worstelt en waar hij behoefte aan heeft.

Sonja de Bruin | 1 september 2015 | 2-3 minuten leestijd

Dit boek geeft op een no-nonsense manier handvatten om meer grip te krijgen op je leven. De inhoud is niet echt nieuw, maar wel op een verfrissende en prikkelende manier geschreven; neem alleen de titel al!

Erik Bertrand Larssen is de nummer één mental trainer van Noorwegen, is een veelgevraagd spreker en werkt als coach voor bekende topatleten en topmanagers. Naast ‘Genadeloos’ heeft hij ook het boek ‘Helweek’ geschreven. Deze twee boeken vormen een tweeluik en zijn in willekeurige volgorde te lezen. ‘Genadeloos’ heeft een lekker duidelijke en logische structuur. Na uitleg over zijn achtergrond en waarom hij mental coach is geworden begint het boek pas echt.

Het eerste deel van ‘Genadeloos’ gaat over het leven van alledag; over hoe je verandering in gang kunnen zetten door je leven in perspectief te plaatsen, je waarden en behoeftes in kaart te brengen en de juiste doelen te stellen. Maar dan moet de grootste uitdaging nog komen; het behalen van je doelen. Ik vind het prachtig dat de schrijver als uitgangspunt neemt dat een goed doel zorgt dat je iedere dag weer de juiste keuzes maakt. Daarnaast geeft hij op een hele motiverende manier heel veel tips, waarvan er vast wel tussen zitten die je aan zullen spreken.

In een interview vertelde tennisster Andre Agassi dat hij nooit dacht aan Grand Slams of grote toernooien. Hij dacht alleen: ‘Als ik vanavond naar bed ga, wil ik trots zijn op mezelf’. Hij was zich daar iedere dag van bewust. In het tweede deel van het boek neemt de schrijver je mee naar de prestatiesituatie. Dit deel sprak mij persoonlijk minder aan omdat de prestatiesituatie veel meer van toepassing is op sporters dan op mensen in een zakelijke omgeving.

Uitgangspunt is volgens de schrijver om de kracht bij jezelf te zoeken. Kortom hier is een schrijver aan het woord die kennis van zaken heeft en die het ook op een boeiende en motiverende manier op papier heeft gezet.

De vele, jubelende recensies van zijn klanten, die in kaders door het heel boek zijn geplaatst, heeft hij naar mijn idee helemaal niet nodig. Erger nog, ze doen afbreuk aan dit geweldige boek, maar laat dit laatste punt van kritiek je niet weerhouden om dit boek te gaan lezen.

Over Sonja de Bruin

Sonja de Bruin is oprichter en eigenaar van Themis Consultancy. Themis Consultancy verleent diensten op het gebied van Quality Assurance en Process Improvement aan bedrijven die zich bezighouden met software- en/of systeemontwikkeling.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden