Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Oog in oog met kwetsbaarheid - '(Nog) Professioneler met Voice Dialogue'

De cover geeft direct prachtig visueel weer waar het om draait in dit boek: kwetsbaarheid en kracht. Hoe leert u als coach/therapeut nieuwe manieren aan uw cliënten om hiermee om te gaan?

Nicole van Dijk | 17 mei 2018 | 2-3 minuten leestijd

Marijke Leys geeft met haar heldere schrijfstijl en tal van praktijkvoorbeelden een nieuwe dimensie aan de Voice Dialogue methode. Haar eigen expertise klinkt erin door en ze laat zien hoe u met geduld, gevoel en vakmanschap deze methode veilig en effectief toepast. Een waardevolle aanvulling op bestaande Voice Dialogue vakliteratuur.

In Oog in oog met kwetsbaarheid behandelt Marijke Leys stapsgewijs alle facetten van het werken met Voice Dialogue. Hoe u als coach/therapeut een sessie goed begeleidt, wat dit van u als begeleider vraagt en wat u daarin kunt tegenkomen.

Kwetsbaarheid en pijn kennen we allemaal uit ons eigen leven en we komen het tegen in ons werk met cliënten. Als we als mens vastlopen in ons leven of ons willen bevrijden van vastgeroeste patronen of blokkades, is het vaak nodig om iets verder te kijken dan de oppervlakte. Door dit te doen ontstaat er nieuwe ruimte en komen we in contact met onze oorspronkelijke kwaliteiten. Niet altijd eenvoudig, omdat dit vaak gepaard gaat met allerlei emoties.

Een belangrijk deel van dit boek gaat over het omgaan met kwetsuren. Marijke Leys laat zien hoe u de Voice Dialogue methode hierbij op een professionele wijze inzet en de veiligheid van de cliënt waarborgt. In deel 2 gaat de schrijfster dieper in op trauma’s, de specifieke beschermers hierbij en hoe u omgaat met dissociatie en verslavingen. In deel 3 staat het opbouwen van een positieve relatie met kwetsbaarheid centraal en welke hulpbronnen u daarbij inzet.

Zelf heb ik al aardig wat ervaring opgedaan met Voice Dialogue in mijn eigen coachpraktijk, maar Leys heeft me verrast met nieuwe inzichten en praktische tips die ik zeker ga toepassen. Ik heb het gevoel dat ik de Voice Dialogue sessies in mijn praktijk nu nog beter kan faciliteren. Zo heb ik door dit boek nieuwe manieren geleerd om met de Innerlijke Criticus te werken en met dissociatie bij cliënten. De toegevoegde waarde zit voor mij vooral in het gedeelte dat de therapeutische benadering beschrijft. En hoe ze daarbij door relatief eenvoudige aanpassingen in de standaard technieken van Voice Dialogue de veiligheid van de cliënt waarborgt.

Ik zou dit boek aanraden aan mensen die al wat kennis hebben van Voice Dialogue. Zoals de schrijfster zelf al aangeeft, volstaat een boek lezen niet om de methode toe te passen. In mijn opleiding stond Voice Dialogue twee jaar lang centraal (inclusief het doorlopen van eigen processen), ik deed er veel ervaring mee op in de praktijk en volgde nog een cursus psychopathologie. Daarnaast verdiepte ik me in de vakliteratuur rondom deze methode, zoals de boeken van Hal & Sidra Stone.

Werkt u al met Voice Dialogue, kent u de basistechnieken en hebt u behoefte aan aanvullende tips om het nog professioneler toe te passen, dan is dit boek een absolute aanrader! Zoals Leys zelf zegt: Voice Dialogue is een boeiende reis voor uw cliënt en voor u zelf.

Over Nicole van Dijk
Nicole van Dijk is zelfstandig loopbaan- & lifecoach. In haar coachpraktijk One Step Coaching begeleidt ze mensen die vastlopen in hun werk door keuzestress, burn-out of bore-out en die op zoek zijn naar meer werkplezier en voldoening in hun leven.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden