Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.
Contrarian Branding - 'Merkbeleving naar een hoger plan'
15 december 2017 | Eric van Arendonk RM

De ondertitel van dit Engelstalig boek luidt: ‘Stand out by camouflaging the competition’. Daar is niets van gelogen, dit is precies wat je in het boek aantreft. Hoe kun je als merk onderscheidend worden ten opzichte van je concurrentie?

Hoewel het boek een lange aanloop heeft, wordt het met elk hoofdstuk interessanter. De basis van het idee is de lading van de merkbetekenis. Indien je in staat bent om in merkbetekenis uitersten te nemen die op het eerste gezicht onmogelijk zijn, dan ben je in staat een merk te laden dat onderscheidend is. Roland van der Vorst reikt meerdere mogelijkheden aan die gebaseerd zijn op hetzelfde principe, namelijk: loop weg van de concurrentie door ogenschijnlijk onmogelijke combinaties mogelijk te maken, zoals goedkope kleding van topontwerpers. Hij gaat in deze lijn verder door ook drie tegenstijdigheden te combineren tot een merkbeleving. Volgens hem is de limiet daarin nog niet bereikt; wat als je vier of meer weet te combineren? De voorbeelden die Roland van der Vorst aanhaalt zijn herkenbaar en verhelderend.

Een boek dat zeker de moeite waard is om te lezen voor iedereen die zich bezighoudt met branding. Het reikt een methode aan om merkbeleving naar een hoger plan te brengen.

Eric van Arendonk RM is adviseur voor marketing, strategie en managementvraagstukken bij Florpartners BV. Hij is tevens voorzitter van het College van Register Marketeers, auteur van Neuromarketing en docent Marketing bij SRM.

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden