Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Smart Alliances. A practical guide to repeatable success

Gebonden Engels 1998 9780787943264
Voormalig top 100Totaal 14 dagen
Verwachte levertijd ongeveer 8 werkdagen

Samenvatting

Strategische allianties staan sterk in de belangstelling als alternatief voor fusies of overnames of ontwikkeling op eigen kracht. Het is een vorm waarbij ondernemingen hun strategie kunnen realiseren, versneld kunnen groeien en beperkt risico lopen. Het boek 'Smart Alliances' is de neerslag van een grootschalig onderzoek naar strategische allianties, uitgevoerd door Booz.Allen & Hamilton. Uit dit onderzoek blijkt dat ondernemingen die strategische allianties aangaan superieure rendementen behalen, die bovendien toenemen naarmate ondernemingen er meer ervaringen mee hebben.
Harbison en Pekar zijn er van overtuigd dat allianties de centrale, essentiële en permanente motor zijn voor de groei en winstgevendheid van ondernemingen. In dit tijdperk van samenwerking kunnen ondernemingen alleen door samenwerking de benodigde capaciteiten en middelen verkrijgen om te winnen in een telkens sterk veranderende wereldmarkt. Ontwikkelen op eigen kracht is een optie die slechts enkele ondernemingen zich nog kunnen permitteren. Zij gaan dan ook uitgebreid in op de wijze waarop ondernemingen strategische allianties kunnen aanwenden om, na een periode van reorganisaties en herstructureringen, weer groei te realiseren.

Specificaties

ISBN13:9780787943264
Taal:Engels
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:167
Uitgever:Jossey Bass

Expertrecensies (1)

Smart Alliances. A practical guide to repeatable success
Michael Pullens | 8 januari 2000
Strategische allianties staan sterk in de belangstelling als alternatief voor fusies of overnames of ontwikkeling op eigen kracht. Het is een vorm waarbij ondernemingen hun strategie kunnen realiseren, versneld kunnen groeien en beperkt risico lopen. Het boek Smart Alliances van John Harbison en Peter Pekar is de neerslag van een grootschalig onderzoek naar strategische allianties, uitgevoerd door Booz.Allen & Hamilton. Uit dit onderzoek blijkt dat ondernemingen die strategische allianties aangaan superieure rendementen behalen, die bovendien toenemen naarmate ondernemingen er meer ervaringen mee hebben.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Smart Alliances. A practical guide to repeatable success