Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Mutual sustainability

Sturen op relaties

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789000304080
Direct te downloaden

Samenvatting

Een succesvolle organisatie stuurt niet alleen op geld maar ook op duurzame relaties. Mutual Sustainability maakt keuze makkelijker, geeft richting aan een organsatie en zorgt voor de juiste balans tussen korte- en langetermijn doelen. Mutual Sustainability garandeert het voortbestaan en de toegevoegde waarde van uw organisatie door u te richten op relaties in het besef van wederzijdse afhankelijkheid.

'Mutual Sustainability - Sturen op relaties' is een praktisch en inspirerend handboek voor managers. Per toepassingsgebied beschrijven de auteurs waarom het beter is ook op relaties te sturen en hoe u dat doet. Het biedt verscheidene instrumenten waarmee de resultaten bovendien meet- en vergelijkbaar zijn.

Mutual Sustainability is verrassend helder en eenvoudig. Laat u inspireren, en vooral: doe er wat mee. Het levert u veel op.

Specificaties

ISBN13:9789000304080
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:162
Druk:1
Verschijningsdatum:18-10-2011
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Mutual sustainability
Mark Stolzenbach | 7 december 2011
Er is veel geschreven over stakeholdermanagement, waarbij gekeken werd naar de interesse en de macht van de verschillende stakeholders, veelal gestuurd op financiële indicatoren. Kees Verschoor en Jean-Paul Boerekamp hebben in hun boek 'Mutual sustainability' een nieuwe verdieping van stakeholdermanagement gepresenteerd. Ze stellen niet alleen de relatie centraal, maar reiken ook nog eens een instrument aan om de verschillende relaties te beoordelen, te kwantificeren en zo werkelijk te sturen op duurzame relaties.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
2 stemmen
2
0
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

interview
Kees Verschoor: ‘Sturen op relaties is effectiever’
Pierre de Winter 15 augustus 2012 In hun boek Mutual sustainability introduceren Kees Verschoor en Jean-Paul Boerekamps een model waarmee ze bedrijven en organisaties willen leren sturen op relaties. De relaties die een organisatie koestert met zijn stakeholders, vormen diens bestaansrecht, zo zeggen de twee. ‘Pas als je je relaties meetbaar maakt, kun je ermee aan de slag.’

Over Kees Verschoor

Kees Verschoor heeft talloze (internationale) organisaties - groot en klein - ondersteund bij de verandering naar sturen op relaties. Hij is medegrondlegger van Mutual Sustainability en managing partner van Turacien. Dit bureau implementeert bij organisaties een strategie gebaseerd op stakeholderrelaties. De TuracienTool maakt stakeholderrelaties concreet en meetbaar.

Andere boeken door Kees Verschoor

Over Jean-Paul Boerekamps

Jean-Paul Boerekamps is zelfstandig facilitator, filosoof, auteur, trainer, coach en reisleider. Hij helpt vanuit Dimensty organisaties met hun strategie en managementvraagstukken. In de afgelopen 25 jaar heeft hij zo honderden organisaties intensief leren kennen. Hij is medegrondlegger van Mutual Sustainability en medeoprichter van de Nederlandse Vereniging voor Mutual Sustainability (NVMuSu)

Andere boeken door Jean-Paul Boerekamps

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

1. Aangeschoten wild-tien dagelijkse ergernissen van een gewone manager
2. Mutual Sustainability: relaties centraal
3. De vier basisinstrumenten
4. Toepassingen op identiteit en bestaansrecht
5. Toepassing op strategie
6. Toepassing op organisatiestructuur
7. Toepassing op besturing
8. Toepassing op medewerkers
9. Toepassing op commercie
10. Toepassing op maatschappij en milieu
11. Overige toepassingen
12. De eerste stappen

Nawoord

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Mutual sustainability