Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Dienstenmarketingmanagement

Gebonden Nederlands 2018 9789001886820
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verwachte levertijd ongeveer 3 werkdagen

Samenvatting

'Dienstenmarketingmanagement' is al 25 jaar het standaardwerk voor marketingmanagement in de dienstensector. Het boek biedt een gestructureerd overzicht van de ontwikkeling en uitvoering van marketingbeleid bij dienstverleners. In acht hoofdstukken worden modellen en theorieën behandeld die in het laatste hoofdstuk het gezamenlijke (diensten)marketingplan vormen. Het uitgangspunt van het boek is het schrijven van een marketingplan en/of scriptie aan de hand van modellen en theorieën. Daarnaast geeft het inzicht in de ontwikkeling en uitvoering van marketingbeleid bij dienstverleners, zoals banken, verzekeraars, uitzendbureaus, ziekenhuizen en het onderwijs.

Nieuw in deze zevende editie is een hoofdstuk over de marketingmix en de opzet van de omgevingsanalyse. Ook is er meer aandacht voor eventuele scriptieonderwerpen en te combineren modellen. Nieuwe termen en referrals retourzending, credibility, vlogs en blockchains zijn opgenomen.

‘Dienstenmarketingmanagement’ is geschikt voor uiteenlopende hbo-opleidingen waaronder Commerciële Economie, Media- en entertainmentmanagement en Small Business en Retail Management

Op de website biedt de uitgever digitale ondersteuning voor studenten en docenten bij dit boek. De unieke code voor in dit boek geeft toegang tot onder andere:
- Toetsvragen met feedback
- PowerPoints met figuren en getallen
- Toets-op-maat voor docenten

Specificaties

ISBN13:9789001886820
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:336
Uitgever:Noordhoff
Druk:7
Verschijningsdatum:21-8-2018
Hoofdrubriek:Marketing
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Dienstenmarketingmanagement
Eric van Arendonk | 17 juli 2014
Het is inmiddels alweer de zesde druk van dit indrukwekkende leerboek over dienstenmarketing en management. Nu heb ik de vorige edities van ‘Dienstenmarketingmanagement’ niet gelezen dus ik kan deze zesde druk niet vergelijken met de vorige. Maar ik kan wel wat vinden van het boek an sich.
Lees verder
recensie
Dienstenmarketingmanagement
Bert Peene | 26 juni 2014
Dienstenmarketingmanagement behoort sinds 1994 tot de toonaangevende literatuur van alle commerciële opleidingen in het hoger onderwijs. Dit jaar was het tijd voor alweer de zesde herziene editie. De veranderingen? ‘Internet, internet en nogmaals internet’.
Lees verder

Lezersrecensies

3.4 van de 5
22 stemmen
4
11
0
3
4

Over Wouter de Vries jr.

Wouter de Vries jr. is sinds 1992 werkzaam aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij doceert daar het vak Dienstenmarketing. Als gastdocent doceert hij met regelmaat aan universiteiten in Duitsland, Italië en Rusland. Van zijn hand zijn reeds zeven boeken en vele artikelen verschenen op het gebied van onder andere dienstenmarketing, kwaliteitsperceptie, job involvement, balanced scorecard, marktoriëntatie en marktgerichtheid. Wouter de Vries jr. verzorgt jaarlijks op dit vlak tientallen lezingen en (in-home)trainingen voor zowel commerciële dienstverleners als de overheid. Hij gebruikt de toevoeging junior altijd consequent omdat het volgens hem één van de weinige titels is die een mens zelf nooit meer kan behalen. Je bent het of je wordt het nooit.

Andere boeken door Wouter de Vries jr.

Over Ton Borchert

Ton Borchert is – na diverse marketing- en managementfuncties in binnen- en buitenland – werkzaam als hogeschooldocent Marketing bij Hogeschool Utrecht / HU Business School. Hij verzorgt daarnaast regelmatig (internationale) cursussen en projecten en doet promotieonderzoek naar dienstverleningsprocessen aan de Maastricht School of Management. Ook heeft hij een aantal landelijk bekende marketingboeken op zijn naam staan.

Andere boeken door Ton Borchert

Inhoudsopgave

Woord vooraf

1. Wat is dienstenmarketingmanagement?
2. Implementatie: invulling van de marketingmix
3. Het analyseren van de dienstenomgeving
4. Strategie
5. Kwaliteit en kwaliteitsperceptie
6. De klant
7. Relaties en relatiemarketing
8. Het marketingplan

Literatuuroverzicht
Illustratieverantwoording
Noten per hoofdstuk
Register
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Dienstenmarketingmanagement