Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Roestvrij

Breek met barrières die vernieuwing blokkeren

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2012 9789013097061
Direct te downloaden

Samenvatting

Managers bijten hun tanden regelmatig stuk op veranderingen, die worden gekenmerkt door drie stappen vooruit en dan weer twee of drie achteruit. De realiteit is dat veel organisaties schuifelen in de richting van vernieuwing, terwijl een hogere versnelling nodig is.

Wat veranderen vooral lastig maakt is roest. Het zijn vastgeroeste manieren van denken en doen die een rem zetten op groei en ontwikkeling. Die ingesleten manieren hebben een robuustheid, het verbindt mensen en groepen. Zeker als hiermee in het verleden successen zijn behaald. Het is een samenhangend geheel geworden van overtuigingen, aanpakken, oplossingen, gedragingen en informele regels die in het verleden effectief waren, maar zijn ingehaald door de tijd en toch de dagelijkse gang van zaken blijven bepalen. Het zet mensen, teams en groepen vast waardoor alles bij het oude blijft. Het maakt dat veranderingen in organisaties vaak moeizaam verlopen: veel chaos met opmerkelijk weinig resultaten.

'Roestvrij' biedt managers en adviseurs een nieuwe manier van veranderen. Het geeft inzicht in hoe u vastgeroeste patronen in groepen herkent en weet op te sporen, en in wat nodig is om u ervan te verlossen. De belangrijkste barrières in het denken van mensen, het gedrag en in de onderlinge teamverhoudingen worden toegelicht, de signalen worden besproken en de interventies die effectief zijn.

'Roestvrij' bevat vele voorbeelden uit de praktijk. Het laat zien hoe je barrières kunt herkennen en doorbreken: duidelijk wordt wat leidt tot succes en ook wat juist niet werkt.

Het boek is bedoeld voor managers, veranderaars en professionals binnen organisaties.

Specificaties

ISBN13:9789013097061
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:191
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:24-9-2012
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Expertrecensies (2)

Roestvrij
Hennie de Haan | 3 juni 2013
Veranderingen binnen bedrijven die stagneren en blokkeren, lijken last te hebben van roest. In het boek 'Roestvrij, breek met barrières die vernieuwing blokkeren' geven Rita van Dijk en Alex Straathof inzicht in het ontstaan van roest, alsook interventiemethodes voor mensen in de praktijk om het te helpen oplossen.
Lees verder
Roestvrij
Ronald Buitenhuis | 9 maart 2012
Bij een fiets of een auto zie je roest bijna altijd wel zitten. En vaak doe je er dan ook iets aan. Maar hoe zit dat bij een bedrijf? Daar zie je de roest niet meteen, laat staan dat je er iets aan doet of kunt doen. En voor je het weet, is de organisatie onherstelbaar beschadigd: doorgeroest. Het boek Roestvrij laat zien hoe je ‘corporate’ roest vroegtijdig kunt opsporen en aanpakken.
Lees verder

Lezersrecensies

2.5 van de 5
2 stemmen
0
1
0
0
1

Over Alex Straathof

Alex Straathof is opgeleid als psycholoog aan de Rijksuniversiteit Leiden. Hij is gepromoveerd bij Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op het in kaart brengen van cultuurveranderingen. Sinds 2011 geeft hij binnen de Hogeschool van Amsterdam leiding aan het lectoraat Management van Cultuurverandering. Met een team van praktijkgerichte onderzoekers en wisselende studenten is jarenlang onderzoek verricht naar organisaties die kampen met angstculturen, interne conflicten, integriteitschendingen en vormen van criminele inmenging. Inzichten uit deze onderzoeken vormen de basis van dit boek. Alex Straathof publiceerde eerder het boek Zoeken naar de kern van cultuurverandering, genomineerd voor Managementboek van het Jaar 2010.

Andere boeken door Alex Straathof

Over Rita van Dijk

Rita van Dijk is adviseur en oprichter van Wending. Zij is gespecialiseerd in het adviseren en implementeren van cultuurverandering binnen organisaties.

Andere boeken door Rita van Dijk

Inhoudsopgave

Voorwoord: waarom nog een boek over veranderen?

1. Weet wat mensen beweegt!
2. De greep van de groep
3. Overtuigingen wissel je niet zomaar in
4. Zo hebben we het altijd gedaan
5. Het nieuwe is onder ons
6. Versnellen
7. De theorie achter de praktijk

Literatuur
Register
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Roestvrij