Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Leiderschap

Essentials

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2012 9789020979107
Direct te downloaden

Samenvatting

Leiders zijn net dat tikkeltje anders dan managers en leidinggevenden. Ze worden niet zozeer geboren of gemaakt. Ze worden zo genoemd.

De sterkste leiders zijn zij die altijd doorzetten ondanks tegenslagen en uiteindelijk toch resultaat halen. Leiders maken het verschil door wie ze zijn: ze maken het verschil door hun persoon, hun unieke stijl, hun karakter en hun unieke persoonlijkheid. Niet door hun systemen en methoden. Ze vertellen mobiliserende verhalen die de uitdagingen zichtbaar, aantrekkelijk en betekenisvol maken.

Dit boek geeft u een antwoord op essentiële leiderschapsvragen: 'Hoe gebruiken leiders hun leiderschapstalenten optimaal? Waar kunnen leiders ontsporen?' Hoe moeten leiders omgaan met culturele verschillen?'Essentials Leiderschap' helpt u die charismatische leider te worden die u altijd al wilde zijn. Het is een inspiratiebron voor leiders die hun visie willen omzetten in krachtdadige actie.

Specificaties

ISBN13:9789020979107
Trefwoorden:leidinggeven
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:160
Uitgever:LannooCampus
Druk:1
Verschijningsdatum:5-9-2012
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (1)

Leiderschap
Yolanda van Heese | 15 maart 2013
'Leiderschap': het lijkt wel de heilige graal van de 21e eeuw. Hoe ziet goed leiderschap eruit, welke kenmerken heeft een leider en waaraan moet u als leider voldoen? Het zijn een paar voorbeelden van veelgestelde vragen over leiderschap. In 'Essentials Leiderschap' geven Marc Buelens en Kathleen de Stobbeleier – beiden docent aan de Vlerick Leuven Gent Management School – hierop antwoord: op een heldere wijze bespreken ze de kernthema's van leiderschap.
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Marc Buelens

Prof. dr. Marc Buelens doceerde management aan de Universiteit Gent en aan Vlerick Business School. Daarnaast is hij is partner van de Vlerick Business School en schrijft hij wekelijks een column bij 'Trends'. Zijn vakgebied is organisatiekunde en managementgedrag.

Andere boeken door Marc Buelens

Over Katleen De Stobbeleir

Katleen De Stobbeleir is Full Professor Leaderschip aan Vlerick Business School en KU Leuven. Ze dacht lang dat voor haar een carrière in een ngo was weggelegd, maar na haar studie arbeidspsychologie ontdekte ze haar passie voor coaching, leiderschap en onderzoek. Ze is een fervent hardloopster en vergelijkt een duurzame carrière met het lopen van een marathon. Ze verbleef ook aan verschillende buitenlandse universiteiten, onder andere in China en in de VS.

Andere boeken door Katleen De Stobbeleir

Inhoudsopgave

1. Waaraan herken je een leider?
2. Kwaliteiten van de leider
3. Waar en hoe maken leiders het verschil?
4. Een leider leest en herschrijft de context
5. Het geheim van charismatisch leiderschap
6. Een leider is beklijvend. De leider als hoofdrolspeler in een drama
7. De donkere kanten van leiderschap. Het is niet alles goud wat er blinkt
8. Leiderschap in een interculturele omgeving

Eindnoten
Over de reeks en de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Leiderschap